ConcertEr op uitNieuwsRegionaal nieuws

Duo Calvadoré brengt “Cuisine Musicale” in Lucaskerk in Winkel

WINKEL – De Nederlandse saxofonist Arno Bornkamp is het voorbeeld van de moderne virtuoos, die zich even goed thuis voelt in het traditionele als in het hedendaagse repertoire. Sinds zijn solodebuut in 1982 te Rome speelde hij meer dan 200 concerten met orkesten over de hele wereld, waarmee hij de belangrijkste werken uit het saxofoonrepertoire uitvoerde en een groot aantal nieuwe werken in première bracht.

Sinds 5 jaar vormt Arno Bornkamp het ‘Duo Calvadoré’ met de Vlaamse pianist Jan Lust. Jan Lust begon met muziekstudies aan de academie van Oudenaarde. Daarna studeerde hij aan het Lemmensinstituut onder wiens leiding hij met grote onderscheiding eerst de Meestergraad piano en later ook het Specialisatiediploma piano verwierf.

Cuisine musicale is een ode aan de Franse saxofoontraditie, zoals die zich voornamelijk gedurende de 20ste eeuw heeft ontwikkeld onder impulsen van drie saxofoon-pioniers: Marcel Mule, Daniel Deffayet en Jean-Marie Londeix. Arno Bornkamp was ooit (in de jaren 80 van de vorige eeuw) student van de twee laatstgenoemde spelers. Behalve muzikale informatie vertelden deze giganten hem veel avontuurlijke verhalen uit de eerste hand over de eerste echte bloeiperiode van de klassieke saxofoon.

Bornkamp wil deze verhalen nu graag delen met het publiek en ze vormen het bindmiddel tussen de verschillende door Franse componisten gemaakt werken in dit programma. Een programma, dat overigens is opgebouwd als een menu uit de Franse keuken, inclusief verwijzingen naar amuses-bouches, hors-d’oeuvres, plats principals, desserts en de wijnkaart.

Het concert is te zien en te horen op zondagmiddag 21 april in de Lucaskerk te Winkel. Het concert begint om 15.00 uur. De kerk is om 14.15 uur open. Kaarten zijn te bestellen via onze website www.culturelestichtingniedorp.nl of bel met Liesbeth 0224-542119. Voorafgaand aan het concert zijn in de kerk ook nog kaarten verkrijgbaar. De toegangsprijs bedraagt € 17,50. Pinnen mogelijk.

Laat meer zien
Back to top button