Er op uitEvenementNieuwsRegionaal nieuws

Bokkentoer: De herfst in Medemblik vier je met bokbier

MEDEMBLIK – Terwijl de bladeren langzaam van groen naar goud veranderen en de lucht frisser begint te worden, staat Medemblik op het punt om de herfst te verwelkomen zoals alleen zij dat kunnen – met bokbier. De Bokkentoer staat voor de deur, klaar om bierliefhebbers en levensgenieters te verwelkomen voor een dag vol smaak, traditie en gezelligheid.

Een Herfsttraditie in Medemblik
De Bokkentoer is inmiddels een jaarlijkse herfsttraditie geworden in de pittoreske stad Medemblik, gelegen aan de oevers van het IJsselmeer. Elk jaar in oktober wordt de stad omgetoverd tot een bierparadijs, waar lokale en nationale brouwerijen hun beste bokbieren presenteren.

Het festival, dat dit jaar plaatsvindt op zondag 8 oktober van 12:00 uur tot 18:00 uur, is een viering van de rijke Nederlandse biercultuur en de heerlijke smaken van bokbier. Het hoogtepunt van de herfstbieren, bokbier, staat centraal en komt in alle denkbare variaties, van traditioneel tot gedurfd en experimenteel.

De Bokkentoer Experience
Wat maakt de Bokkentoer zo bijzonder? Het draait allemaal om de beleving. Bezoekers kunnen deelnemen aan een ware ontdekkingsreis langs 16 proeflokalen, elk met zijn eigen unieke selectie bokbieren. Bij elk glas bokbier wordt een heerlijk hapje geserveerd, perfect afgestemd op de smaakprofielen van de bieren.

De Bokkentoer moedigt bezoekers aan om deel te nemen door de stempelkaart te laten afstempelen bij elk proeflokaal dat ze bezoeken. Met een volle kaart maken ze kans op fantastische prijzen, wat een extra element toevoegt aan de dag.

Een ander hoogtepunt van de Bokkentoer is het vervoer. Deelnemers kunnen gebruik maken van de Bokkentoervervoermiddelen, die de hele middag door de stad rijden en varen. Dit maakt het festival niet alleen een smaakervaring, maar ook een ontdekkingsreis door de prachtige stad Medemblik.

Voor iedereen
Hoewel de Bokkentoer een paradijs is voor bierliefhebbers, is het belangrijk om te benadrukken dat iedereen welkom is. Zelfs als bokbier niet jouw drankje is, kun je deelnemen aan de Bokkentoer en genieten van een gewoon biertje, wijntje of frisje, compleet met een stempel en een heerlijk hapje.

De Bokkentoer brengt mensen samen om te genieten van de geneugten van de herfst, de warmte van de lokale gemeenschap en de veelzijdigheid van bokbier. Het is een dag die de smaakpapillen verwent en de ziel verwarmt, en een evenement dat je niet mag missen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Bokkentoer, inclusief deelnemende proeflokalen en ticketinformatie, kun je terecht op www.bokkentoer.nl

Laat meer zien
Back to top button