Lokaal nieuwsNieuws

Zonnige Middag in Oostwoud: Museum De Baan en Theetuin ‘t Vosje Stralen

WIERINGERWERF – Ondanks de onzekere weersvoorspellingen en het constant raadplegen van Buienradar, werd het een uitmuntende middag voor fietsclub De Tweede Helft met prachtig weer voor een bezoek aan museum De Baan en theetuin ‘t Vosje in Oostwoud.

Bij museum De Baan, beheerd door Jan Geel, is in een compacte ruimte de ontstaansgeschiedenis van veel vervoersmiddelen bewaard gebleven. Bezoekers konden genieten van verschillende gerestaureerde projecten, van Ford-automobielen uit de vorige eeuw tot complete auto’s die weer rijdbaar zijn, zij het beperkt tot Jan’s hobbyruimte. Ook alles wat met de fiets te maken heeft, historisch gereedschap en motoren, wordt tentoongesteld. Met veel passie en anekdotes vertelde Jan over de historische kleding vanaf 1870, wat de ervaring nog rijker maakte.

Na het museumbezoek werd de middag voortgezet in theetuin ‘t Vosje en B&B, ooit een winkel met houten speelgoed waar Adrienne zo’n 26 jaar eigenaresse van was. In 2021 werd de winkel omgebouwd tot een theetuin en B&B. Tijdens het nuttigen van koffie, thee en taart vertelde John, de man van Adrienne, over de geschiedenis en het ontstaan van de huidige locatie. De prachtige tuin maakte de locatie ideaal voor een ontspannende tussenstop. Naast thee en lekkernijen worden er ook kleine cadeautjes, woonaccessoires, tuinartikelen en eigen prentboeken van prins Mork verkocht.

Een bezoek aan museum De Baan en theetuin ‘t Vosje is zeker de moeite waard voor een gezellige en leerzame middag in Oostwoud.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button