Lokaal nieuwsSport

Wedstrijdverslagen Volleybalvereniging Wieringermeer

Foto: Aangeleverd

WIERINGERWERF – De teams van Volleybalvereniging Wieringermeer zijn weer volop actief geweest. Volgende week donderdag wacht voor de A jeugd een spannende wedstrijd tegen de koploper.

Wedstrijdverslagen
Het waren weer drukke weken voor de volleyballende teams! De herfstvakantie werd ingeluid met een gezellige recreanten avond! Op deze avond werden maar liefst 3 punten binnen gesleept door het recreanten 2 team. Een jong team dat nog veel kan leren. Nadat zij jaren competitie hebben gespeeld zijn zij wegens studie in de recreanten competitie gekomen. Dit is nou eenmaal veel makkelijker voor studenten want je speelt maar 1 avond wedstrijden in de maand. De overstap naar de recreanten heeft er ook voor gezorgd dat het team 2 super mannen erbij heeft gekregen! Er werd rustig gespeeld en er waren mooie aanvallen. Er waren wel wat opstart probleempjes. ‘Een oud lid deed weer een avond mee en dan moet je weer even inkomen’ vertelde de spelverdeelster van het team. Maar in de tweede wedstrijd speelden zij de sterren van de hemel en hebben ze een set gewonnen tegen allemaal lange jongens.  De overige twee punten sleepten ze binnen door keihard te winnen van G.Z.N. Al met al was het een geslaagde en vooral gezellige avond waarbij heel tof gespeeld werd.

Voor de meiden Jeugd C eindigde de vakantie met een tocht naar Texel. Helaas was de coach afwezig maar er werd onwijs goede vervanging geregeld. Het was lastig tegen de Texelaars, zij spelen al langer in deze poule. Maar wat hebben onze meiden zich goed staande gehouden! Met de complimenten van de tegenstander hebben zij helaas verloren. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken.  ‘De sterke punten van dit team ligt vooral bij de goede technieken die de meiden beheersen. Als zij dat vast houden komt de rest vanzelf’ aldus de trainster van de meiden. En dat was ook goed te zien bij deze wedstrijd. De technieken waren er wel en je merkte dat er zo langzaam aan ook wat meer tactiek in de wedstrijd kwam.

En dan na een super training is er donderdag 2 november weer een wedstrijdavond in de Zuiderzeehal geweest! Altijd leuk om thuis te spelen want dan zit er lekker veel publiek! De jongens Jeugd B speelden tegen NIVO uit Hoorn. Sterke jongens stonden tegenover ze maar ze hielden zich onwijs goed staande. De eerste sets waren even inkomen maar daarna ging het steeds gelijk op en was het super spannend! Er zaten hele lange rally’s tussen en vet stoere acties. De jongens laten zich niet kennen en zullen altijd blijven lachen daardoor blijft het super gezellig bij ze!

Ook de meisjes Jeugd C waren er weer bij. Dit keer tegen Dinto. Dat valt niet mee. De meiden zijn met slechts 6 personen in het team. Helaas was een van de speelsters ziek geworden waardoor zij met te kort waren. Dit is helemaal niet erg maar je bent wel een beetje in het nadeel. Gelukkig hoefde de jeugd A niet te spelen en konden de meiden iemand lenen. De wedstrijd begon onwijs lekker en ze stonden ver voor op Dinto. Daarna raakten ze een beetje uit hun ritme maar op het eind pakte ze het weer goed op. Ze vingen veel ballen op die hard aankwamen en die lastig te spelen was. ‘Het gaat heel goed maar het zou leuk zijn als er wat meer meiden met ons mee willen doen’ verteld de aanvoerster van het team. De dames trainen iedere maandagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur. Dus ben jij tussen de 12 en 16 jaar en lijkt het jou leuk om mee te doen? Dan ben je van harte welkom!

Donderdag 9 november is de volgende wedstrijdavond in de Zuiderzeehal. Alle 3 de teams spelen dan een wedstrijd van 4 sets. Met op veld 1  de wedstrijd der wedstrijden. Onze meiden jeugd A strijden namelijk tegen de koploper! Zij staan op dit moment 2e en maken een goede kans om deze wedstrijd te winnen. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden. Iedereen is welkom om te komen kijken. Dus tot donderdag 9 november om 19:15 uur!

Laat meer zien
Back to top button