Lokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

Waardering voor jubilerende Scouting Die Robben

Foto: Rien Hoekenga

WIERINGERWERF – Zaterdag 25 mei was het feest voor leden en leiding van Scouting Die Robben uit de Wieringermeer. In een in stijl opgetuigde entree en hal van de Cultuurschuur te Wieringerwerf ontvingen ze oud-leden en andere belangstellenden om met elkaar het 60 jarig bestaan te vieren.In de ruimte van het Historisch Genootschap Wieringermeer kon men van alles tegenkomen uit de beginperiode en alle jaren daarna. Kleding, materialen, vlaggen en foto’s; boeken vol. Met veel plezier werden herinneringen opgehaald aan evenementen en kampen die ze tot op de dag
van vandaag houden.

Aan twee leden van het eerste uur; Otto de Vries en Rien Hoekenga, werd de hoogst denkbare onderscheiding uitgereikt; “Scout voor het Leven”. Een oorkonde met penning als dank en waardering dat ze met hart en ziel Scout zijn en dat de club al 60 jaar op hen mag rekenen om samen de wereld een beetje mooier te maken.

Verrast werd Scouting Die Robben vervolgens zelf door de gift die Dick van Wieren namens Rotaryclub Wieringerland kwam overhandigen. Een welkom bedrag van € 500,00, afkomstig uit de opbrengst van de gele kledinginzamelbakken die in de dorpen van de Wieringermeer en op Wieringen staan. Met deze gelden ondersteunt de Rotary plaatselijke verenigingen en goede doelen Dit maal viel dus de jubilerende Scouting Die Robben in de prijzen en dat werd door iedereen erg gewaardeerd.

Laat meer zien
Back to top button