Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Vrijwilligers gezocht voor Vitality Clubs, samen bewegen in de buitenlucht

REGIO – In de gemeenten Schagen en Hollands Kroon gaat Team Sportservice Schagen Vitality Clubs opzetten voor ouderen. De Vitality Club is een club mensen die samen beweegactiviteiten gaan doen, buiten in hun eigen wijk. De deelnemers zijn zelf coach en organisator. Voor deze clubs zoeken we Peer Coaches; vrijwilligers die zelf ook ouder zijn en het leuk vinden om een groep op te zetten en mee te doen.

Nieuwe Vitality Clubs
Het is een nieuwe beweging; Vitality Clubs. Een beweeggroep voor en door ouderen die samen beweegt in de openbare ruimte. De oefeningen zijn op ieder niveau uit te oefenen en focussen op kracht, behendigheid, uithoudingsvermogen en cognitie. Er is geen professionele kracht bij betrokken. Vitality clubs werken volgens het ‘peer coach’ principe: ouderen helpen elkaar om gezond en gelukkig oud te worden. Plezier en gezelligheid staan voorop. Omdat de beweegactiviteiten buiten zijn, zijn er ook nauwelijks kosten mee gemoeid. In Schagen en Hollands Kroon zijn Vitality Clubs nieuw, maar in andere regio’s bestaan de Vitality Clubs al langer. Grote groepen ouderen zijn er door letterlijk in beweging gekomen! Veel ouderdomskwalen zijn te voorkomen of vertragen door elke dag een uur te sporten. Deelnemers worden niet alleen fitter, maar voelen zich ook beter. Daarnaast is de Vitality Club een prettige manier om met nieuwe mensen in contact te komen.

U krijgt begeleiding
De Vitality Club is in Leiden al een groot succes. Team Sportservice Schagen heeft daarom de handen ineengeslagen met de Leyden Academy on Vitality and Aging om een cursusdag te organiseren voor de nieuwe Peer Coaches. Op deze cursusdag wordt u wegwijs gemaakt hoe u een nieuwe Vitality Club opstart en begeleidt.

U hoeft geen geoefend sporter te zijn!
Vindt u sport en bewegen in uw wijk belangrijk? Lijkt het u leuk om samen met andere bewoners van uw dorp of buurt samen in beweging te komen? Meldt u dan nu aan als vrijwillig Peer Coach voor de start van een nieuwe Vitality Club in uw eigen wijk in gemeente Schagen of Hollands Kroon. U heeft geen ervaring nodig of sport achtergrond. U wordt hierin begeleid.

Interesse?
Bent u enthousiast en wilt u meer informatie of uzelf opgeven als Peer coach neem dan contact op met Sanne Melching van Team Sportservice Schagen: smelching@teamsportservice.nl of 0224-214774. Wilt u niet geïnteresseerd in deze functie maar wilt wel op de hoogte gehouden worden omdat u straks mee wilt gaan doen? Dan mag u ook contact opnemen. Kijk ook eens op jouw.teamsportservice.nl/schagen.

Laat meer zien
Back to top button