Lokaal nieuwsNieuws

Voetpad langs de Terpstraat bij de Lidl gereed, in de Meeuwstraat ontbreekt een deel van het voetpad

'Denkt de gemeente bij veranderingen aan het wegdek voldoende aan de veiligheid?'

WIERINGERWERF – Een tweetal weken geleden brachten we het nieuws dat de stoep langs de weg voor het nieuwe pand van de Lidl was verdwenen. Wat zorgde voor onveilige situaties voor de voetgangers op de Terpstraat. De gemeente zei vrijwel direct toe om het probleem aan te pakken. En die werkzaamheden zijn afgelopen week afgerond.

‘De ingang bij de Lidl is ook verbreed’ – Foto: Erwin Slootweg

Ook werd de in- en afrit naar het parkeerterrein van de Lidl onder handen genomen. Deze bleek te krap. Auto’s die het parkeerterrein wilden verlaten moesten wachten op de auto’s die het parkeerterrein wilden rijden. En andersom natuurlijk. Ook deze onwenselijke situatie is verholpen.

Punt van aandacht blijft nu nog de Meeuwstraat. Daar is ook een deel van het trottoir verdwenen waardoor de afbakening tussen rijweg en voetgangersgebied onduidelijk is geworden. Ook is de inrit naar de Meeuwstraat  een stuk smaller dan het wegdek van de Meeuwstraat. Maar wellicht worden deze aanpassingen meegenomen bij de uitvoeringen van de herstructurering Wieringerwerf.

‘Het ietwat vreemde hoekje bij de kruising Terpstraat – Meeuwstraat. Met verderop een vrouw die een rondje doet met de hond en van geluk mag spreken dat de auto’s ruimte over hebben gelaten om te lopen. Want van enige afscheiding tussen rijbaan en voetpad is geen sprake’ – Foto: Erwin Slootweg
Laat meer zien
Back to top button