KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido D1 kampioen

WIERINGERWERF – Zaterdag 9 oktober stonden er drie thuiswedstrijden op het programma, waarbij de D1 als laatste mocht aantreden. Voor hen lag het kampioenschap in het vooruitzicht bij winst.

Als eerste mochten de E’tjes het tegen ADOS uit Hoorn opnemen. De uitwedstrijd werd met 2-1 gewonnen en ook in Wieringerwerf waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Beide teams creëerden kansen, maar het was Suhair Jemal die met een mooi doelpunt de ruststand bepaalde; 1-0 voor Vido. De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de in de eerste helft. Twee teams die aan elkaar gewaagd waren en er over en weer kansen vielen. Vido was gelukkiger in het afronden van de kansen en werd het een mooie 3-1 winst voor Vido. De andere doelpunten werden gemaakt door Jens Schuijt en Zilvan Koopman. De strafworpenserie na de wedstrijd werd gewonnen met 3-1 door ADOS; Marliek Hoekenga wist voor Vido te scoren.

De tweede wedstrijd van deze dag was Vido D2 tegen Kleine Sluis D1 uit Anna Paulowna. In de uitwedstrijd werd hiervan verloren en bleek het lengteverschil Vido parte te spelen. Ook nu waren de kinderen uit Anna Paulowna een stuk groter, maar door goed samenspel kon Vido goed weerstand bieden. Kleine Sluis kwam met 1-0 voor, maar door twee mooie doelpunten van Sterre Koopman, waarvan een van verre afstand, en een doelpunt van Joëlle van Wordragen stond Vido voor. Voor rust wist Kleine Sluis nog een keer te scoren. Na de rust bleek het lengte en het fysieke verschil van een aantal spelers bepalend te zijn en wist Kleine Sluis uit te lopen naar een 7-3 voorsprong. In het laatste kwart verdedigde Vido erg goed en wist het Kleine Sluis erg lastig te maken. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Joelle van Wordragen en werd de uitslag 7-4 in het voordeel van Kleine Sluis. Helaas verloren, maar zeer goed gespeeld.

De laatste wedstrijd was de D1 tegen DSO uit Alkmaar. Uit werd met dikke cijfers gewonnen en ook deze wedstrijd had Vido overwicht. Vido begon erg voorzichtig en was toch een beetje gespannen voor deze kampioenswedstrijd. Doordat dit team van Vido echt veel sterker was dan DSO gaf dit geen problemen en wisten in het eerste kwart Maja Kobzdej en Joost en Emma Gouwenberg de korf te vinden. Bij de eerste vakwissel was het dan al 5-0 voor Vido. DSO creëerde nauwelijks kansen en had moeite om de korf te vinden. Vido zette de aanval goed neer en voor rust scoorden Tristan Struik, Sabrin Jemal, Floor Schellevis en Julia van der Meer; ruststand 10-0. Het vele publiek werd ook in de tweede helft getrakteerd op veel doelpunten. Het werd uiteindelijk 19-0 voor Vido. Doelpunten werden gemaakt door Joost Gouwenberg (7x), Emma Gouwenberg (3x), Julia van der Meer (2x), Tristan Struik (2x), Sabrin Jemal (2x), Floor Schellevis (1x), Maja Kobzdej (1x) en Vicky Zhu (1x). Een verdiende overwinning met een prachtig kampioenschap als resultaat. In polonaise ging dit team richting kantine!

Volgende week staan er weer drie thuiswedstrijden op het programma. De E en de D1 tegen Apollo uit Heerhugowaard en de D2 tegen Celeritas uit Alkmaar.