KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido C1 pakt net geen winstpunten

WIERINGERWERF – Op zaterdag 2 Maart moeten beide teams een uitwedstrijd spelen. De C2 startte als eerste en moest tegen Sporting Andijk in Andijk. Thuis werd verloren van dit team, maar Vido laat de afgelopen periode een groei zien dus wie weet deze zaterdag meer kansen. Vido startte goed, maar kwam toch met 1-0 achter. Finn Schellevis zorgde voor de aansluitende treffer. Een leuke eerste helft, maar Vido kwam toch weer achter en stond met rust met 3-1 achter. Helaas ook nu een zware tweede helft voor Vido, waar ook dit keer de tegenstander redelijk makkelijk kon uitlopen. Uiteindelijk werd het 11-1 voor Sporting Andijk.

De C1 moest in Purmerend tegen Purmer spelen. Thuis nipt verloren en tegen deze tegenstander zijn het altijd leuke en spannende wedstrijden. Vido startte goed, maar een aantal mooie kansen werden helaas niet afgerond. Purmer met iets meer geluk kon uitlopen naar een 2-0 voorsprong. Waar in eerdere wedstrijden het tweede aanvalsvak het lastig had liep het vandaag een stuk beter en door doelpunten van Maja Kobzdej en Tristan Struik welke goed vrijgespeeld werd door Lennart Hoekenga stond het 2-2. Purmer scoorde nog voor rust, maar ook Vido door Julia van der Meer via een doorloopbal. Een leuke en spannende eerste helft waar met een gelijke stand de kleedkamers werden opgezocht. In de tweede helft drukte Vido goed door en was eigenlijk de betere van de twee. Dit resulteerde in doelpunten van Vido; Maja Kobzdej en Lennart Hoekenga zorgde voor een 5-3 voorsprong. Met nog 8 minuten op de klok werden beide teams onrustiger en kon Purmer de aansluitende treffer en via een wat rommelige situatie ook nog de gelijkmaker te maken. Helaas voor Vido geen tijd meer om nog te kunnen scoren. Een knappe prestatie tegen Purmer, maar er was naar meer geroken.

Volgende week staan er weer uitwedstrijden op het programma; dit keer moet de C1 naar Zaandam tegen KVZ en de C2 naar Uitgeest om tegen Stromvogels te spelen.