Er op uitLokaal nieuwsNieuwsTheater

Verteltheater speelt Hartbrand

MIDDENMEER – Projectleider Irene van Oers timmert inmiddels een jaar of vier aan de culturele weg in de gemeente Hollands Kroon. Voor de stichting Cultuur binnen de Dijken organiseert ze projecten voor zestigplussers. Half september zijn de repetities van een verteltheaterproject van start gegaan. Twaalf senioren zijn zich onder de bezielende leiding van regisseur Niek Vink aan het voorbereiden op een voorstelling met de naam Hartbrand. Alles draait hierin om het thema vuur.

‘Verteltheater’ dekt niet helemaal de lading van wat het publiek te zien gaat krijgen; veel meer theatervormen zullen aan bod komen. De deelnemers aan het project hebben zelf ideeën aangedragen en uitgewerkt. Volgens Irene zit er veel talent in de enthousiaste groep en volgens haar is het ouderenlegioen in staat een boeiende voorstelling over het voetlicht te brengen.

Het is gelukt een unieke locatie voor Hartbrand te vinden. In een kop-hals-romp akkerbouwboerderij midden in de Wieringermeer vinden zaterdag 14 december en zondag 15 december de voorstellingen plaats. De woorden waarmee Irene op de flyer Holland Kroons senioren probeerde over te halen aan het project mee te doen, luidde:
Doe mee! Geef je op! Zet jezelf, elkaar en het publiek in vuur en vlam!

De voorstellingen van Hartbrand zijn op 14 december 2019 om 16.00 en 19.00 uur en op zondag 15 december 2019 om 16.00 en 19.00 uur. De entree bedraagt € 10,00.
De locatie is de boerderij van de familie Kerckhaert aan de Oudelanderweg 25 in Middenmeer. Kaarten reserveren kan via stichting@cultuurbinnendedijken.nl
of telefonisch via 0619505135.

Laat meer zien
Back to top button