Lokaal nieuwsNieuws

Trudi en Theo beheren kantine Zuiderzeehal met personal touch

WIERINGERWERF – Het is gezellig druk deze vrijdagavond in de Zuiderzeehal. De dames van DWOW, uitkomend in de Eredivisie A spelen een taaie wedstrijd tegen Drs. Vijfje. Voorafgaand aan de wedstrijd worden de namen van de speelsters omgeroepen door niemand minder dan oud-wethouder The Groot. Met een sfeervol muziekje worden speelsters en publiek opgewarmd voor een mooie pot voetbal. Tussen de bedrijven door lukt het om Theo en zijn vrouw Trudi te interviewen. Zij zijn namelijk sinds drie weken uitbaters van de kantine.

Op de vraag hoe het stel achter de bar terecht is gekomen antwoordt Theo: “nadat ik twee termijnen wethouder ben geweest zat mijn politieke carrière erop. Helemaal niks doen was geen optie. Ik stond open voor iets geheel anders. Iets wat niet op broccoli snijden leek en ook niet op politiek. Bij de SSWW (Stichting Sport & Welzijn Wieringermeer), waar Trudi als vrijwilliger betrokken is bij het realiseren van de Campus, kwam de vraag of zij iemand wisten om tot die tijd de kantine in de Zuiderzeehal te bestieren. We keken elkaar aan en dachten, dat is toch een mooie uitdaging. We hebben de entourage veranderd van een sportkantine tot een atmosfeer die je kunt vergelijken met een bruin café. We hebben in no-time veel zelf geleerd. De pinautomaat, kassa, het tappen zelf en uiteraard ook de inkoop. Het is op een avond als deze flink aanpoten maar het gaat steeds beter”.

Zijn er parallellen tussen politicus zijn en achter de bar staan? Theo: “In beide gevallen ben je dienstbaar aan de mensen. Al wordt dat van achter de bar meestal beter gewaardeerd. We willen het de gasten naar de zin maken. Een tevreden klant komt namelijk graag weer terug. We gaan dit avontuur voor drie jaar aan. Daarna kan ik lekker rustig van mijn pensioen genieten. De mensen in de Wieringermeer hoeven niet bang te zijn dat ze me dan weer ergens anders in een officieel dienstverband treffen” aldus Theo lachend.

Laat meer zien
Back to top button