ConcertEr op uitKerkelijk nieuwsLokaal nieuwsNieuws

Top 2000 dienst in ‘de Samenstroom’ in Wieringerwerf

WIERINGERWERF – De maand december staat voor tradities. Natuurlijk eerst het Sinterklaasfeest, dan Kerst en Oud en Nieuw. Maar in de week tussen Kerst en Oud en Nieuw is ook de Top 2000 niet meer weg te denken. Bijna iedereen is met het fenomeen bekend.

Stichting Muziekvrienden Samenstroom speelt daarop in en organiseert op donderdag 29 december,19.30 uur, samen met de Protestantse Kerk Wieringerwerf/Kreileroord voor de derde keer een Top2000 dienst. Nu met o.a het thema ‘Hoop’. Want dat kunnen we wel gebruiken in deze donkere tijd. Het, in de Wieringermeer bekende, koor ‘Feel Good’ en ds. Willemien Lammers zullen medewerking verlenen.

Net als met de ‘echte’ top 2000 kan er tot 15 december gestemd worden op songs uit een lange lijst. De songs die de meeste stemmen krijgen en in het thema passen, komen in de dienst aan bod. Die nummers worden dan door het koor vertolkt of met behulp van een karaokeversie op YouTube door iedereen meegezongen. Dat wordt echt een belevenis. Bij het uitbrengen van je stem kun je motiveren waarom je dat bepaalde lied hebt gekozen. Die motivatie kan dan in de dienst persoonlijk of door een ander voorgelezen worden. Want ook de tekst in een popsong heeft vaak een diepere betekenis. Een lied kan veel impact op iemands leven hebben. Dat willen we met elkaar in de laatste week van het jaar ervaren. Iedereen, jong en ouder, is welkom. Vrij entree; er is wel een collecte ter bestrijding van de kosten.

Stemmen kan via: top2000kerkdienst.nl/wieringerwerf Voor en na het evenement is het Top2000cafe in Ons Centrum geopend waar gezellig een hapje en een drankje genuttigd kan worden.

Laat meer zien
Back to top button