Lokaal nieuwsNieuws

Student Daan Vijselaar veelvuldig in de media vanwege zijn 10e keer tentamen in Calculus

'Om dit heugelijke feit te vieren verscheen hij in rokkostuum'

WIERINGERWERF – Student Daan Vijselaar uit Wieringerwerf deed vorige week voor de tiende keer en in zijn rokkostuum tentamen voor zijn struikelvak Calculus. Zijn hoogleraar hoopt dat hij eindelijk slaagt. Zijn (mathe)maten lanceerden de website www.heeftdaancalculusalgehaald.nl. 

Daan is student Data Science aan de TU Eindhoven en deed vorige week voor de tiende keer tentamen voor het vak Calculus.D eze keer was er voor hem was er in de tentamenhal een aha-beleving. Eindelijk had Daan het trucje door en ging het tentamen goed, tenminste dat denkt hij. Dat hij het vak de voorgaande keren niet heeft gehaald, ligt overigens niet alleen aan het trucje niet doorhebben. Daan is naast zijn studie druk bezig met andere zaken die bij het studeren horen. Zo is hij actief in het bestuur van studentencampuscafé Hubble en veelvuldig te vinden bij zijn studievereniging.

Op de website staan onder andere een grafiek met reeds behaalde cijfers tijdens de negen eerdere pogingen. Daarnaast ook een teruglopende klok tot het moment van de uitslag van de tiende poging bekend wordt.

Ook zijn er (d)aanmoedigende lijfspreuken te vinden. Spreuken waarin de studentikoze humor is terug te vinden. Zo luidt één van de (d)aanmoedigende spreuken ‘Soldaat van Oranje stopt eerder dan Daan Calculus haalt’. Vooral de manier waarop Daan en zijn omgeving er mee om gaan bezorgt bij velen een lach op het gezicht.

Overigens hopen zijn (mathe)maten dat hij binnenkort nog aan mag schuiven bij de talkshow van Eva Jinek. Dat zou het feest helemaal compleet maken. En een voldoende voor het tentamen Calculus, dat ook natuurlijk.

Laat meer zien
Back to top button