Lokaal nieuwsNieuws

Spoedrechtzaak tegen ontheffing voor sleepvliegtuig van zweefvliegclub stopgezet

‘Commissaris van de Koning Arthur van Dijk tijdens de officiële opening van het zweefvliegveld eerder dit jaar’ – Foto: NH Nieuws – Jurgen van den Bos

SLOOTDORP – De familie van der Hem uit Slootdorp heeft enige tijd geleden een zaak aangespannen bij de bestuursrechter inzake de milieuvergunning die is afgegeven voor het zweefvliegcentrum Noordkop.

De familie gaf bij de bestuursrechter aan last te hebben van het gemotoriseerde sleepvliegtuig dat door de zweefvliegclub wordt gebruikt om haar vliegtuigen in de lucht te brengen. Omdat het zweefvliegveld in een stiltegebied ligt, tegen het Oeversebos aan, verleende gedeputeerde staten van Noord-Holland eind vorig jaar een ontheffing. Alhoewel bij de totstandkoming van de ontheffing veel zaken fout zijn gegaan besloot de rechter uiteindelijk niet over de rechtsgeldigheid van de ontheffing te oordelen.

De ontheffing blijft van kracht terwijl de provincie een nieuwe procedure gestart voor een nieuwe ontheffing. Mede door de harde toezegging van de bestuursleden van de zweefclub dat er voorlopig niet gevlogen gaat worden, besloot de rechter de spoedzaak inhoudelijk niet verder de behandelen. Het vliegseizoen eindigt op 1 november en men zal pas in april 2020 de zweefvliegtuigen weer uit de stalling halen.

Laat meer zien
Back to top button