Lokaal nieuwsNieuws

Sip en Annie Van Sinderen – de Mooij 60 jaar getrouwd

WIERINGERWERF – “Op de camping in Bilthoven” klinkt het antwoord meerstemmig op de vraag waar het kwieke stel elkaar ontmoet heeft. Sip en Annie van Sinderen vieren morgen hun 60-jarige huwelijk. Sip uit de Wieringermeer en Annie uit Sassenheim. Annie vertelt: “Sip had er wel wat voor over om mij te zien na die vakantie. Zo kwam hij meestal met de bus (3 1/2 uur reistijd) en af en toe op de fiets langs”. Sip vult aan: “op een terugreis had ik aan een vrachtwagenchauffeur die naar Friesland moest gevraagd of ik met mijn fiets mee kon rijden naar de Wieringermeer. Dat kon maar dat kostte wel 1 gulden. Toen ben ik toch maar gaan fietsen. Later had ik de beschikking over een tweetakt auto met zelfsmering, een Gogomobiel. Daarmee was ik sneller in Sassenheim en kon ik meer tijd doorbrengen met mijn Annie. Je moet niet vergeten dat we elkaar maar één weekend per twee weken zagen, dus tijd was kostbaar”.

Annie: “het duurde nog even voor we konden trouwen, er was geen huis beschikbaar. Uiteindelijk hebben we één jaar bij Jan van der Kooi in Slootdorp boven de winkel gewoond. Daarna kwam er een nieuwbouwhuis beschikbaar aan de Kruisstraat. Daar hebben we 58 jaar gewoond”.

Over de trouwdag weten de echtelieden goed te herinneren: “Het was toen erg warm, misschien wel warmer dan vandaag. We trouwden in Sassenheim met koets en paarden, prachtig. ’s Nachts kwam er flink onweer”. Annie had een mooie trouwjurk die later dienstdeed om te gebruiken voor het inkleden van de wieg. Sip had een trouwkostuum gehuurd bij Kroon Mannenmode in Middenmeer. Het stel heeft drie kinderen gekregen waarvan 1 zoon voor zijn 40e overleed aan een ernstige ziekte. Er zijn 4 kleinkinderen waar ze erg trots op zijn. Als hobby heeft Sip altijd kanaries in een mooie volière gehouden. Anny hield erg van haken, lezen en borduren (aan de wand hangen een aantal fraaie werken w.o. een echt geborduurd Wieringermeer-kunstwerk). De vogels zijn inmiddels gevlogen en ook bij het handwerk zijn de meeste steken wel gevallen. Toch genieten ze nog elke dag van de mooie dingen van het leven en van elkaar!

‘Wethouder Lilian Peters overhandigd namens de gemeente Hollands Kroon een paar fraaie cadeaus’ – Foto: De Meerpeen/Ton van Oers

 

Laat meer zien
Back to top button