Lokaal nieuwsNieuws

Sinterklaasintocht Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Morgen, zaterdag 16 november, komt Sinterklaas met zijn Pietermannen aan in Wieringerwerf. Dit gaat onder de muzikale begeleiding van Dweilorkest de Klinkers uit Alkmaar, de Pietenband met herkenbare Sinterklaasliedjes. Sinterklaas zal om ongeveer 13.45 uur in Wieringerwerf aankomen en omstreeks 14.00 uur ontvangen worden bij de Cultuurschuur, door Jeffrey van Dok.

Daarna vervolgt Sinterklaas zijn weg via de Sternstraat naar de Meeuwstraat – de Terpstraat – de Prof. Gr. Pré Moliérestraat, richting de Prinses Margrietstraat vervolgens de Prinses Marijkestraat en dan naar de Ing. Ovingestraat. Om ongeveer 15:00 uur zijn we weer bij ‘De Cultuurschuur’ gevestigd op ‘t Loggersplein 1 in Wieringerwerf.

Vanaf 14.50 uur kunnen de kinderen vanaf groep 1 tot en met 5 naar binnen, waar het Sinterklaasfeest kan beginnen. Bij de ingang krijgen de kinderen een kaart waarmee ze de cadeautjes op kunnen halen, dit gaat per kleurcode en ieder kind kan wat leuks uitzoeken. De kinderen van groep 1 t/m 5 gaan in de zaal, waarna de ouders of oppas (niet meer dan 2 verzorgers) met de kleinere kinderen plaats kunnen nemen achter in de zaal. Natuurlijk worden ook de kleintjes niet vergeten door Sinterklaas en de Pieten. Tijdens het feest zorgt goochelaar Dennis weer voor leuke trucjes en muziek. Omstreeks 15.50 uur zal het feest afgelopen zijn. Voor aanvullende informatie kunt u altijd bellen naar Caroline Betjes: 06- 21554467.

Mocht u of een van uw kinderen door een beperking niet naar boven kunnen, dan horen wij dit graag en zorgen voor een passende oplossing. Ook als een kind naar het
speciaal onderwijs in een andere plaats gaat, kunt u gewoon met uw kind naar binnen. Hier krijgt u dan een kleurcode kaart voor een leuk cadeau van Sinterklaas.

De sinterklaasintocht in Wieringerwerf is een samenwerking tussen de gemeente Hollands Kroon, Stichting De Cultuurschuur, Dorpsvereniging De Ruimte, Zakenclub Wieringerwerf, Dennis de Goochelaar, Dweilorkest De Klinkers, alle basisscholen uit Wieringerwerf, E.H.B.O., Jeffrey van Dok en een speciaal woord van dank voor de
verkeersregelaars en natuurlijk alle vrijwilligers die ieder op zijn eigen wijze heeft meegedragen aan dit feest.

Laat meer zien
Back to top button