HandbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Rotary Wieringerland schenkt DWOW Handbal nieuwe lijnen

WIERINGERWERF – Het handbalseizoen kan voor DWOW Handbal in Wieringerwerf goed beginnen met de nieuwe lijnen die Rotary Wieringerland hen deze week geschonken heeft, hiermee kan de club de komende jaren weer naar hartenlust trainen en spelen op het veld.

De behoefte aan nieuwe lijnen kwam voort uit de wijziging in spelen voor de jongste jeugd: vanaf dit seizoen niet meer in wedstrijdverband maar in toernooivorm. Deze vorm van spelen past beter bij de speelwijze van de jongsten en op deze manier kunnen zij veel leren, zich snel ontwikkelen en vooral veel spelplezier hebben. Bijkomende uitdaging voor de club was dat er twee jeugdvelden moesten zijn en DWOW Handbal dus moest investeren in extra belijning.

Rotary Wieringerland toonde zich bereid deze kosten voor haar rekening te nemen. Deze serviceclub heeft zich als doel gesteld ten dienste te staan van de samenleving. Met het inzamelen van kleding vanuit de gele kledingbakken op Wieringen en in de Wieringermeer en vanaf de IJhallen in Amsterdam zamelt de club geld in. Dit systeem functioneert hier in de regio dus eigenlijk als een kringloopproces; doordat de inwoners hun gebruikte kleiding in de bakken deponeren, genereert de Rotary clubinkomsten die zij vervolgens weer doneert aan goede doelen in de regio.

DWOW Handbal heeft nog plaats voor nieuwe leden in alle leeftijdscategorieën. Handbal is een actieve sport in teamverband waarbij naast sportiviteit ook het sociale aspect een grote rol speelt. Samen actief bezig zijn, spelplezier voor alle leeftijden. Kinderen zijn welkom vanaf groep 3, ook voor de oudere jeugd zijn er teams in de verschillende leeftijdsklassen. Geïnteresseerden kunnen 6 gratis proeftrainingen volgen en dan besluiten of zij zich aanmelden als lid. Voor meer informatie kan gekeken worden op www.dwow-handbal.nl.

Laat meer zien
Back to top button