Lokaal nieuwsNieuws

Plan hofjes wonen Wieringerwerf stap dichterbij

WIERINGERWERF – Dinsdagavond 15 oktober organiseert de Trekkersgroep een grote informatieavond in samenwerking met gemeente over de kansen voor het plan hofjes wonen in Wieringerwerf. Stichting Knarrenhof is uitgenodigd om een toelichting te geven over hun werkwijze en het concept Knarrenhof.

Vorig jaar zomer is een start gemaakt met een oproep in de lokale kranten. ‘Hofjes van vroeger met het gemak van heden.‘ Dit zou ideaal zijn voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven en steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen. Het is de bedoeling een hofje te realiseren met mensen die het leuk vinden elkaar af en toe te helpen en samen verantwoordelijk te zijn voor het beheer van het hof. Het gaat om veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samen wonen met voorzieningen in de buurt.

Het project heeft een maatschappelijk doel, namelijk leeftijdsbestendige woningen met de laatste normen van een duurzame bouw voor actieve 50-plussers die omkijken naar elkaar. Dit naar het inspirerende concept van Stichting Knarrenhof die de trekkersgroep hierbij ondersteund. Zij begeleiden de realisatie en de formele en financiële kant. De toekomstige bewoners gaan over de inhoud en wensen. Afgelopen voorjaar is de lokale Trekkersgroep gevormd en inmiddels hebben 62 huishoudens zich aangemeld als geïnteresseerden bij Stichting Knarrenhof. Als u ook geïnteresseerd bent dan kunt u zich aanmelden voor de hofjeswoningen, via www.knarrenhof.nl; voor de gemeente Hollands Kroon.

De trekkersgroep is samen met Stichting Knarrenhof in gesprek gegaan met de gemeente. De gemeente staat positief ten aanzien van het plan. De informatieavond op dinsdagavond 15 oktober 2019 start met een inloop om 19.15 uur in de Cultuurschuur in Wieringerwerf en duurt tot circa 21.30 uur. Kosten voor koffie en thee zijn voor eigen rekening. Geïnteresseerde Knarrenhof belangstellenden ontvangen per mail een
eerste enquête, met vragen over hun wensen. Op de informatieavond kunnen vragen
gesteld worden.

Wethouder van Openbare ruimte Theo Groot van Hollands Kroon zal een  openingswoordje houden. Sophieke Klaver, procesbegeleidster van St. Knarrenhof zal de presentatie houden. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom.

Laat meer zien
Back to top button