ConcertEr op uitLokaal nieuwsNieuws

Organist Sebastiaan Schippers geeft met afwisselend concert in Samenstroom

WIERINGERWERF – De Stichting Muziekvrienden Samenstroom in Wieringerwerf biedt regelmatig het podium aan bijzondere muzikale evenementen. Zondagmiddag 21 april,14.30 uur geeft het de beurt aan organist Sebastiaan Schippers. Hij wordt bijgestaan door trompettist Jan Hibma. Beiden zijn zeer geliefd aan de andere kant van de Afsluitdijk en zelfs internationaal bekend.

Bijzonder instrument
Wat is er dan zo bijzonder aan deze musici? Normaal gesproken associeert men een kerkorgel met kerkmuziek en zondagochtenddiensten. Maar dat er zoveel meer muziek uit een orgel te halen is daar staat men meestal niet bij stil. Ja, een orgel staat in een kerk; dat kan qua formaat meestal niet anders. Maar de muziek die eruit komt is heel divers. Van klassiek tot religieus maar ook goede popmuziek kan er heel goed op vertolkt worden. Een orgel bevat een compleet orkest met veel stemmen in slechts én instrument.

En juist dat aspect wil Sebastiaan graag laten horen. Jan Hibma zal met zijn trompet er nog een extra dimensie aan toevoegen.

Twee orgels
De Samenstroomkerk heeft twee orgels. Het magistrale ‘De Jong’ orgel en het romantisch klinkend ‘Ivimey & Cooperorgel’. Dat laatste, Engelse, orgel uit de 18e eeuw is door de Muziekvrienden enkele jaren geleden van een hoop schroot omgetoverd tot een prachtig, warm klinkend instrument. Sebastiaan zal beide orgels bespelen. Ook de Bechstein vleugel zal voor de afwisseling gebruikt worden.

Wensnummers
Op het programma staan bv bekende nummers zoals “What a wonderful world’ en Amazing Grace’. Ook zal er ‘best een stukje Bach’ en andere klassieke muziek te horen zijn. Daarnaast zal Sebastiaan het publiek vragen wat verzoeknummers door te geven. Deze wensnummers zal Sebastiaan verwerken in een of meerdere medleys. In de pauze staat een gratis drankje voor u klaar.

Kaarten kosten 10 euro. Bestellen kan via: https://muziekvrienden-samenstroom.weticket.com of telefonisch via  06- 41 186 391 of via de mail: muvrisa@gmail.com en aan de zaal kan natuurlijk ook. Het concert wordt gehouden in de Samenstroom aan de Terpstraat 40 in Wieringerwerf.

Laat meer zien
Back to top button