Lokaal nieuwsNieuws

Nieuwbouwplannen Flex Logement Wieringerwerf gepresenteerd

WIERINGERWERF – Op woensdag 27 oktober presenteerden uitzendbureau NL Jobs en Ursem Modulaire Bouwsystemen samen met Van Es architecten de plannen voor de bouw van een nieuw Flex Logement voor de huisvesting van arbeidsmigranten aan het Westrak op industrieterrein Robbenplaat in Wieringerwerf. Omwonenden en andere geïnteresseerden konden informatie inwinnen tijdens een informatiemarkt over de nieuwbouwplannen

De initiatiefnemers hebben een principeaanvraag gedaan bij de gemeente Hollands Kroon voor het realiseren van het plan op het Westrak. Het college heeft aangegeven positief te staan tegen de ontwikkeling, die al sinds 2018 in voorbereiding is. Volgens de initiatiefnemers past de grootschalige opvang van arbeidsmigranten op Robbenplaat binnen het bestaande beleid van de gemeente Hollands Kroon. De beoogde bewoners van dit Flex Logement zijn arbeidsmigranten uit Oost-Europa die door NL Jobs voor werkzaamheden in de tuinbouw worden ingezet.

Vincent Jansen, regiomanager NL Jobs Noord-Holland, kijkt terug op een succesvolle bijeenkomst: ‘Het blijft altijd weer een uitdaging om je als uitzendbureau positief te profileren, omdat er toch bepaalde vooroordelen zijn. Maar ik denk dat we erin geslaagd zijn om te laten zien dat wij bij NL Jobs alles goed hebben geregeld.’

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Deze slideshow vereist JavaScript.

Gepresenteerde plannen
Het gepresenteerde plan bestaat uit 8 gebouwen van 3 woonlagen. Alle gebouwen worden langs de buitenzijde verbonden door een galerij. In totaal zullen er 404 slaapplekken in het gebouw komen. Vanwege het relatief grote aantal stellen dat bij NL Jobs werkzaam is wordt 25% van de kamers voorzien van een slaapkamer met een bed voor 2 personen. In de andere units worden twee slaapkamers gesitueerd met een eenpersoonsbed, waarvan een aantal uitgerust worden met een flexibele wand, zodat de kamers toekomstige geschikt kunnen worden gemaakt voor stelletjes. Voor de realisatie van het gebouw moet een tijdelijke bestemmingsplanwijziging worden aangevraagd voor een periode 20 jaar. Dat is de maximale periode dat het gebouw op Robbenplaat kan blijven staan.

Realisatie
De realisatie van het gebouw zal gebeuren met modulaire woonunits. Voordeel hiervan is dat het bouwproces 40% sneller gaat als traditionele bouw en het kwalitatief niet meer onderdoet voor de traditionele bouw. Bijkomend voordeel is dat het gebouw daarna afgebroken kan worden en ergens anders weer opgebouwd kan worden. Ook zal het gebouw geheel gasloos zijn. Afhankelijk van het vergunningen traject gaat de initiatiefgroep ervan uit dat medio 2023 het gebouw gerealiseerd zou kunnen worden.

Bekijk de volledige informatiebrochure hier

Laat meer zien
Back to top button