KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Leuke wedstrijden bij de C aspiranten van Vido

WIERINGERWERF – Op zaterdag 13 juni werd er bij Vido door alle teams een wedstrijd gespeeld. De D moest thuis spelen en de beide C teams moesten een uitwedstrijd spelen.

De D startte om 9.30 uur op ons eigen veld tegen DTS uit Enkhuizen. DTS bleek al snel de betere van de twee te zijn en wist dit ook om te zetten in doelpunten. Met rust stond het 6-2 voor DTS. Arsema Tesfalem en Zilvan Koopman wisten voor Vido voor de rust te scoren. Na de rust eenzelfde beeld waarin DTS domineerde. Uiteindelijk werd het 14-2 voor DTS. Vido wist in de tweede helft helaas niet meer te scoren.

De C1 was het tweede team welk in actie kwam; zij moesten tegen Apollo in Heerhugowaard. De de rode reserveshirts ging dit team ten strijde. Apollo had een team met een aantal lange spelers, waardoor het passwerk bij Vido lastiger werd. Apollo kwam met 1-0 voor, maar niet snel daarna maakte Joost Gouwenberg 1-1 door een mooi afstandsschot. De teams waren, ondanks het lengtevoordeel van Apollo, aan elkaar gewaagd. Met rust stond het dan ook 3-3. Voor Vido maakte Tristan Struik en Joost Gouwenberg de overige doelpunten. Het was na rust toch weer Apollo die voor kwam, maar ook nu weer kon Vido gelijk trekken door Maja Kobzdej; 4-4. Lang bleef het 5-4 voor Apollo en was alles nog mogelijk. Vido nam wat risico en door het lengtevoordeel kon Apollo hiervan profiteren en kon in de slotminuten nog 2x scoren.

De C2 was het laatste team welke in actie kwam; zij moesten tegen Celeritas in Alkmaar. Dit team begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam met 2-0 voor door Finn Schellevis, maar Vido kon helaas niet doordrukken en Celeritas kwam op 2-2 en kon aan het einde van de eerste helft uitlopen naar 4-2. De tweede helft ging heel gelijk op en waren de ploegen in evenwicht. Uiteindelijk wist Celeritas het laatste doelpunt van de wedstrijd te maken en werd het 5-2 voor de Alkmaarders.

De tegenstander van de D was een maatje te groot, maar bij beide C-teams waren het leuke wedstrijden waarbij de return zeker spannend gaat worden. Volgende week spelen alle teams thuis in Wieringerwerf.