Lokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

Jota-Joti bij Scouting Die Robben

‘Scouts leren zenden met zendamateurs Paul en Henry’ – Foto: aangeleverd

WIERINGERWERF – Afgelopen weekend werd de jaarlijkse Jota-Joti weer gehouden. Een scoutingevenement waarbij communicatie in het middelpunt staat. Tijdens dit weekend ligt de focus op het zenden via amateurradio (Jota) en het internet (Joti). Ook scouting Die Robben deed dit weekend weer enthousiast mee.

Scouts en Welpen gingen in groepjes aan de slag met communicatietechnieken. Bij de ene post leerden ze seinen met vlaggen en woorden spellen met morse code. Bij de andere post werd er gezonden met zendamateurs Paul en Henry. Hier werd contact gelegd met andere scouting groepen in het land. We vroegen bijvoorbeeld naar hun favoriete kamp eten, de andere groep wilde onder andere een leuke mop horen. Ook gingen de scouts de uitdaging aan om een elektronisch bouwpakketje in elkaar te solderen. Een echte uitdaging, maar onze scouts konden het aan! Ondanks het regenachtige weer was het weer een geslaagd weekend. Op naar de Jota-Joti 2020!

Scouting Die Robben heeft nog plek! Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd?  Sluit je dan aan bij bij de welpen en speel mee in de jungle! De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Heb je interesse? Kom een keer kijken en stuur een mailtje naar welpen@dierobben.nl

Laat meer zien
Back to top button