Lokaal nieuwsNieuws

Jongert neemt illegaal hotelboot op Oude Zeug in gebruik

WIERINGERWERF – De firma Jongert heeft van de gemeente een stevige tik op de vingers gekregen voor het illegaal in gebruik van een hotelschip als logiesaccommodatie. Jongert plaatste een hotelboot zonder dat er beschikt wordt over een omgevingsvergunning bouwen en het gebruik strijdig is met brandveilig gebruik. Volgens het college is er geen zicht op legalisatie en er zijn geen bijzondere omstandigheden op basis waardoor handhavend optreden zou kunnen worden uitgesteld.

Er zijn aanvragen voor een omgevingsvergunning bouwen, strijdig gebruik en brandveilig gebruik ingediend. Op dit moment is er geen zicht op legalisatie omdat het plan nog niet is beoordeeld door de gemeente, Omgevingsdienst, Veiligheidsregio en de overlegpartners. Omdat het plan in strijd is met de Provinciale Ruimtelijke Verordening moet het plan ook worden voorgelegd aan de Provincie. Ambtelijk staat de provincie negatief tegenover dit plan. De provincie ziet liever geen logiesaccommodaties op industrieterreinen.

In het overleg van college van burgemeester en wethouders is besloten om handhavend op te treden tegen het zonder omgevingsvergunningen geplaatste en in gebruik genomen hotelboot. Jongert heeft van het college 4 weken de tijd gekregen om de illegale bewoning ongedaan te maken. Daarna volgt er een dwangsom van € 4.500,00 per dag met een maximum van € 450.000,00

Laat meer zien
Back to top button