Lokaal nieuwsNieuws

Informatieavond Knarrenhof een groot succes

WIERINGERWERF – Op dinsdag 15 oktober 2019 heeft de Vereniging Hofjes wonen Hollands Kroon in oprichting zich gepresenteerd in de Cultuurschuur in Wieringerwerf en heeft Sophieke Klaver van Stichting Knarrenhof een presentatie gegeven. Er kwamen ruim 100 mensen waarvan al velen meer dan alleen geïnteresseerd waren.

Voorzitter Edgar Nooter van het bestuur ‘hofjeswoningen Hollands Kroon’ in oprichting
opende de bijeenkomst met een welkom aan ieder en een toelichting op de totstandkoming tot nu toe. Er is een Trekkersgroep gevormd die het voorlopige bestuur vormt en zij gaan de komende tijd hard aan het werk in samenwerking met de Stichting Knarrenhof om een hofje te realiseren aan de Sternstraat in Wieringerwerf van rond de 24 woningen. De streefdatum is realisatie in 2023.

Het concept van Stichting Knarrenhof is om met elkaar woonruimte te realiseren waar
iedereen, zelfstandig en met een goede prijs-kwaliteits-verhouding woont. Een comfortabel, veilig en duurzaam woonhof, met voldoende privacy en waar sociaal
contact belangrijk is. Een hofje van vroeger, met het gemak van heden. Als gevolg van de herstructurering in Wieringerwerf zijn er kansen gekomen om op een centrale plek in het dorp vlakbij winkels en voorzieningen een woonhofje te realiseren.

Half 2018 is begonnen met een oproep in de lokale kranten en nu zijn er al ruim 60
huishoudens in geschreven bij Knarrenhof. Wethouder Theo Groot van ruimtelijke ordening Hollands Kroon gaf bij zijn toespraak aan dat dit een mooi burger-initiatief is dat ondersteund en toegejuicht wordt door de gemeente. ‘Het zegt ook veel over de behoefte aan geschikte woningen gericht op de toekomst voor senioren die immers zo lang mogelijk zelfstandig moeten kunnen blijven wonen. Bovendien maakt het de weg vrij voor jonge gezinnen omdat er veel woningen in Wieringerwerf beschikbaar komen door bewoning in het hofje. Onze tuinen en huizen worden nu, of op termijn, vaak te groot om het onderhoud zelf te doen en kinderen wonen ook vaker verder weg of zijn druk met werk of hun eigen kinderen; de kunst is dus vooruitkijken!’ aldus voorzitter Edgar Nooter.

Vooraf is door Stichting Knarrenhof een enquête gehouden bij de mensen die zich al eerder hadden opgegeven en daar kwam duidelijk een bepaald behoeftepatroon
Het plan is inmiddels aangeland in fase 1a- haalbaarheid. Er zullen in een later stadium nog meer enquêtes komen en ook persoonlijke gesprekken. Het gaat immers om de wensen van de toekomstige bewoners zo veel mogelijk mee te nemen. Het motto is; ‘ Van mensen naar stenen in plaats van, van stenen naar mensen.’

Ter zijner tijd zal dan ook een officiële bewonerscommissie gevormd worden. Eerst moet de formele en financiële kant rond zijn. Mensen die zich hebben aangemeld bij www.knarrenhof.nl krijgen daar vanzelf bericht over evenals over de vervolgstappen. Koop en/of huur of een combinatie is nog niet duidelijk. Actuele informatie is te zien op de website van Knarrenhof.

Iedereen die geïnteresseerd is kan zich inschrijven; de toewijzing gaat op volgorde van inschrijving. De praktijk van Stichting Knarrenhof is dat gedurende het proces weer veel mensen afvallen om diverse redenen.

Laat meer zien
Back to top button