Lokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

Impressie van Koningsdag bij fotoclub Het Derde Oog

‘Koningsdag 2019’ – Yolanda Hoogesteger

WIERINGERWERF – Koningsdag 2019 was een koude dag, maar dat weerhield mensen niet om er een mooie dag van te maken. Dat gold ook voor de leden van fotoclub Het Derde Oog, die de vrijblijvende opdracht hadden meegekregen om deze dag op originele wijze in beeld te brengen.

Eén van de clubleden was naar Amersfoort afgereisd en had leden van het Koninklijk Huis gefotografeerd. Een ander clublid was thuis gebleven en had daar twee foto’s gemaakt: een stilleven van een oranje tompouce met een rood-wit-blauw vlaggetje en een opname van een huiselijk tafereel, waarbij iemand met pantoffels op de voorgrond de Koningsdagactiviteiten op televisie volgt. De overige vrijetijdsfotografen hadden regionale festiviteiten vastgelegd, zoals spekhappen, bingo en limonade-koe melken, waarbij de kleur oranje uiteraard veelvuldig voorkwam.

De meeste waardering kreeg de straatfoto die Yolanda Hoogesteger in Alkmaar had gemaakt. Het hoofd van het jongetje links op de voorgrond verdwijnt bijna volledig onder de grote oranje kroon. Deze kroon en een klein stukje van een rood-wit-blauw vlaggetje op zijn wang zijn eigenlijk de enige tekenen dat het Koningsdag is. Het lijkt wel alsof deze trommelaar in zijn eigen wereldje zich in de dag heeft vergist. Van de jongen links voor loopt via zijn trommelstokken een fraaie diagonale lijn naar de aankomende voetgangers rechts in beeld. De invoerende lijn van grijze tegels rechts voor versterkt de diepte. Tot slot komen in deze foto verschillende culturen samen.

Een impressie van Koningsdag 2019 door de leden van Het Derde Oog is te zien op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl, bij de clubavond van 20 mei. Op deze site is ook meer informatie te vinden over fotoclub Het Derde Oog. Maandag 3 juni staat het thema ‘Out of the box’ op het programma, gevolgd door de slotavond op maandag 17 juni, waarbij een gastjurylid de ‘Foto van het jaar 2019’ zal kiezen. Wie het leuk lijkt om een clubavond bij te wonen, is van harte welkom. De bijeenkomsten van fotoclub Het Derde Oog vinden plaats op maandagavonden in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Vanaf 19:30 uur is de inloop en om 20:00 uur begint de clubavond. Voor aanmelding en/of inlichtingen kunt u ook contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837.

Laat meer zien
Back to top button