Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Home-Start viert feest wegens 5-jarig bestaan in Hollands Kroon en Schagen

REGIO – Wegens het 5-jarig bestaan van Home-Start in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon en het 25-jarig bestaan van Home-Start in Nederland is er met alle gezinnen die ondersteund worden door Home-Start en de vrijwilligers die deze gezinnen ondersteunen een groot feest gevierd op 30 november in SkagaVenture.

Ongeveer 20 kinderen en 30 volwassen hebben deelgenomen aan het feest. Zij konden laser gamen, karten en jumpen onder het genot van een feestelijk maaltijd. ‘Het was een ontzettende geslaagde dag. Ik heb opmerkingen gehoord als: “Het is lang geleden dat we een uitje hadden met het hele gezin.” of ’’We konden zelfs even samen karten, terwijl de vrijwilliger op onze kinderen paste, wat was dat fijn!”. Ik kreeg een dag later nog berichtjes van vrijwilligers en ouders dat ze zo blij waren en zo’n leuke dag hadden gehad. Door financiering van de beheerstichting Huize van Strijen en een samenwerking met SkagaVenture is dit feest mogelijk gemaakt.’ zegt coördinator Home-Start José Blom.

Wat houdt Home-Start in?
Het Home-Start programma wil voorkomen dat alledaagse opvoedvragen in gezinnen leiden tot ernstige problemen. Een vrijwilliger die wekelijks (één dagdeel) vraaggerichte thuisondersteuning biedt aan een gezin, kan een belangrijke bijdrage leveren aan de stabiliteit van dat gezin. Heeft jouw gezin behoefte aan een steuntje in de rug of ben je geïnteresseerd in bevredigend vrijwilligerswerk neem dan contact op met:
coördinator Home-Start Schagen en Hollands Kroon: José Blom via jblom@ggdhn.nl, of 06-13123333.

Laat meer zien
Back to top button