Lokaal nieuwsNieuws

Hofjes Wonen Wieringerwerf naar volgende fase

WIERINGERWERF – Het concept van Knarrenhof is om met elkaar woonruimte te realiseren waar iedereen zelfstandig woont, met voldoende privacy, comfortabel, veilig, duurzaam, en waar sociaal contact belangrijk is. Een hofje van vroeger, met het gemak van heden. De lokale vereniging Hofjes wonen heeft inmiddels 76 leden. Stichting Knarrenhof biedt ondersteuning tijdens de realisering en regelt daarbij het vastgoed. De toekomstige bewoners gaan over de wensen en de inhoud.

De Vereniging Hofjes Wonen Hollands Kroon heeft subsidie van de provincie Noord Holland ontvangen voor een haalbaarheidsonderzoek. In maart 2020 heeft Knarrenhof diverse proefverkavelingen voor dit onderzoek besproken met lokale initiatiefgroep en de gemeente. Verkavelingen met grondgebonden woningen, gestapelde bouw, met en zonder de school Het Baken die naast de locatie van de voormalige dansschool aan de Sternstraat ligt. De school komt pas eind 2023 beschikbaar.

Op verzoek van de gemeente Hollands Kroon is overleg geweest tussen de stedenbouwkundige van de gemeente en het architectenbureau INBO hoe het hof, naast of met de school, ingepast zou kunnen worden. Uitgangspunt voor deze studie is de wens van de meeste Knarrenhof deelnemers om in Wieringerwerf een grondgebonden hof te realiseren.

Het resultaat zijn 3 verkavelingsmodellen:

  • een klein hof zonder school (bouw haalbaar voor 2023)
  • een groter hof met school (bouw haalbaar na 2023)
  • een dubbelhof (in 2 fasen gebouwd)

Deze verkavelingsstudies zijn voorgelegd aan de gemeente en worden daarna, komende maanden, via een digitale enquête, per mail voorgelegd aan alle mensen die bij Knarrenhof staan ingeschreven voor de gemeente Hollands Kroon. Zie ook www.knarrenhof.nl onder Hollands Kroon.

Eind 2019 is in deze gemeente de Vereniging Knarrenhof Hofjeswoningen Hollands Kroon (VKHH) opgericht. De vereniging heeft het doel woonhofjes te realiseren voor haar leden conform het concept Knarrenhof in de gemeente Hollands Kroon. Het Hof in Wieringerwerf is het eerste project. Staat u nog niet ingeschreven dan kunt u zich als volgt aanmelden:

  • Maak € 15,- (per huishouden) over op IBAN-bankrekeningnummer NL31RABO 0348 064 306 t.a.v. Vereniging Knarrenhof Hofjeswoningen
  • Onder vermelding van uw voor- en achternaam/namen
  • Stuur een mail met uw voor- en achternaam/namen naar e-mail adres: hofjeswonenhollandskroon@hotmail.com

Om in aanmerking te komen voor een woning dient u echter eerst altijd lid van de landelijke Stichting Knarrenhof te zijn onder ‘Hollands Kroon’! Voor vragen kunt u terecht bij: hofjeswonenhollandskroon.hotmail.com of 0227-603921, voorzitter Edgar Nooter.

Laat meer zien
Back to top button