Lokaal nieuwsNieuws

Fietsclub De Tweede Helft bezoekt het klooster van Nieuwe Niedorp

WIERINGERWERF – Woensdag 15 mei was de eerste fietstocht van De Tweede Helft. Bij de Cultuurschuur stonden 26 fietsers klaar om mee te gaan. Iedereen was gestoken in een geel of oranje hesje, dit vanwege de veiligheid en zichtbaarheid op de weg.

Het weer was ideaal. Langs Middenmeer ging het richting Nieuwe Niedorp waarbij het klooster , Grootseminarie Redemptoris Mater, de koffiestop was. De groep werd hartelijk ontvangen door rector Luc Georges. Vervolgens werd de groep rondgeleid door Nicolai van Kroatische afkomst,  priester in opleiding die voortreffelijk Nederlands sprak.

De verschillende vertrekken van het klooster, wat gebouwd is in 1906 en in 1907 is ingewijd door de bisschop van Haarlem, werden bezichtigd met uitleg over het gebruik van de ruimten. Na de inundatie van de Wieringermeer zijnook enkele Wieringermeerders in het klooster opgevangen. Voor het onderhoud van het gebouw is heel veel geld nodig. Dit wordt voornamelijk gefinancierd door giften. Voor de energievoorziening is buiten het terrein een zonneparkje met 450 zonnepanelen.

Al met al een zeer leerzame middag. Bijzonder om in het klooster te mogen binnenkijken. In de fraaie kloostertuin met Nicolai een groepsfoto gemaakt. Via een landelijke route weer huiswaarts gekeerd. De groep konden terugzien op een fantastische middag!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button