HandbalLokaal nieuwsNieuwsSport

DWOW Handbal 50 jaar jong, jubileum 14 mei

WIERINGERWERF – Handbalvereniging DWOW is op 6 april 1972 opgericht in Wieringerwerf. De vereniging bestaat uit circa 60 leden en is de afgelopen tien jaar weer sterk gegroeid. Op 14 mei wordt het jubileum gevierd met de leden en oud-leden.

Begin jaren zeventig bestonden er al vele handbalverenigingen op het ‘oude’ land. De Wieringermeer was in die tijd sterk groeiende met veel nieuwbouw. Met deze groei kwam ook het initiatief om een handbalvereniging op te richten. Eén van de initiatiefnemers, ook afkomstig uit West-Friesland, was Niek Meester (van het voormalige loonbedrijf). Samen met nog een aantal enthousiaste mensen stond hij aan de start van de vereniging. Hoewel het dezelfde naam heeft als de voetbalvereniging werd het een eigen vereniging. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds zo. De vereniging startte met een damesteam en al snel kwam er een herenteam en jeugd bij. Bij de start van de vereniging werd er nog gespeeld op gras, al snel kwam er een eigen plek met twee asfaltvelden naast de Zuiderzeehal. Hierdoor konden de wedstrijden in het binnenseizoen (winter) en buitenseizoen (voorjaar en herfst) op dezelfde locatie gespeeld worden. De vereniging heeft nooit een eigen verenigingsgebouw gehad, de Zuiderzeehal was het eigen honk. Nadat deze locatie een aantal jaren geleden werd aangewezen als nieuwe plek voor de scholengemeenschap Wiringherlant is de vereniging verhuisd naar de voetbalvereniging aan de prinses Irene straat. Al deze tijd is Niek nog bij de vereniging betrokken gebleven, daarna opgevolgd door dochter Suzan.

Na een sterke groei in de jaren zeventig en tachtig is het aantal leden na een lange stabiele periode in de begin jaren 2000 sterk gedaald en bestond de vereniging nog uit enkele teams en vrijwilligers. Met de komst van nieuwe vrijwilligers die de handbalsport weer promoten is het nu een vereniging die voornamelijk uit jeugdteams bestaat. Hiermee onderscheiden ze zich van nagenoeg alle overige handbalverenigingen waar de seniorenteams de boegbeelden van de vereniging zijn. Veel leden speelden in hun jeugd bij de vereniging en zijn later door studie of werk uitgewaaid door de rest van het land. Het is nu een mooi moment om met de leden en oud-leden alle (top) prestaties en gezellige weekenden en toernooien te bespreken op een feestavond ter ere van het jubileum.

Meer informatie hierover is te lezen op de website van de vereniging.


Laat meer zien
Back to top button