Lokaal nieuwsNieuws

Drie picknickbanken in de Wieringermeer

‘De bank bij het Dijkagtbos’ – Foto: Aangeleverd

WIERINGERMEER – Om passanten meer informatie te verstrekken over de enige Zuiderzeepolder die Nederland rijk is heeft het Historisch Genootschap Wieringermeer onlangs drie picknickbanken geplaatst op drie toeristische knooppunten in de Wieringermeer. Deze banken zijn voorzien van een informatiepaneel met foto’s en tekst over de geschiedenis van de Wieringermeer en de natuur in de directe omgeving.

In Middenmeer is een picknickbank geplaatst aan de Cultuurweg bij fietsknooppunt 61. In het Dijkgatbos is een bank geplaatst bij het wandelstartpunt op de parkeerplaats. De derde bank is geplaatst in het Robbenoordbos ter hoogte van de passantenhaven van camping Het Bos Roept. Daarnaast kan men met de verschillende QR-codes op de informatiepanelen meer informatie terugvinden op de website van het genootschap en filmmateriaal van Nederlands enige Zuiderzeepolder bekijken.

De aanleg van de tegelplateau’s onder de banken en het plaatsen van de robuuste kastanjehouten picknickbanken is verzorgd door het team kernbeheer van gemeente Hollands Kroon. De afbeeldingen op de infopanelen zijn afkomstig van Leen Kuipers, Ina Hoogenbosch-Glas en het beeldarchief van het Genootschap. De teksten zijn van de hand van Fred de Vries en Ina Hoogenbosch-Glas.

Laat meer zien
Back to top button