Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Angel en Sylvester zoeken een nieuw huis

HOLLANDS KROON – Op de Meerpeen zetten we wekelijks één of meerdere asieldieren van Dierentehuis ‘t Schuthok in de etalage. Wellicht is er iemand in de polder die onderdak kan en wil bieden aan een asieldier. Deze week Angel de poes en Sylvester het konijn.

Konijn Sylvester

Foto: Aangeleverd

Sylvester is een vriendelijk wit zwart hangoor-konijn, een manneke. Waarom hij de naam Sylvester heeft gekregen is niet helemaal duidelijk, maar het klinkt wel gezellig. En dat is precies de juiste typering voor onze Sylvester: gezellig, lief, nieuwsgierig en onderzoekend.

Komt gelijk bij je buurten tijdens de dagelijkse verzorging, aaien is geen probleem. Geen enkel konijn is geschikt voor een eenzaam bestaan ergens in een hokje in de tuin, maar Sylvester zeker niet. Een soortgenootje als levenspartner zou ideaal zijn, plus veel menselijk contact. Hoewel we zijn leeftijd niet weten, dat is bij konijnen niet te schatten, bedenk dat een konijntje best een jaar of 8-10 kan worden, soms ook ouder. U gaat dus een verbintenis voor jaren aan. Bent u net zo enthousiast als Sylvester? Kom kennismaken; u bent welkom!

Angel

Foto: Aangeleverd

Angel is een knappe zwart-witte poes, gecastreerd en met geboortedatum: 30-04-2007. Een koninklijke verjaardag dus, en binnenkort jarig. Eens zien of ze haar verjaardag bij lieve baasjes in een nieuw thuis mag gaan vieren. Samen met kater Ruby is ze voor afstand gekomen; beiden waren zo niet gelukkig sinds er een klein kindje in huis was. Meestal zaten ze verstopt onder de bank of onder de kast, geen goede situatie om lang te duren. In het belang van de katten is voor afstand gekozen.

Een leven als binnenkat is Angel gewend. Met mooi weer gezellig met haar mensen in de tuin was prima, maar een ruim balkon is ook een optie. In een omgeving zonder kinderen en met rust is Angel een vriendelijke kat en kwam ze zelfs zo af en toe op schoot. Het gebruik van de kattenbak kent geen geheimen, de omgang met honden wel. Daarvan is niet bekend hoe Angel reageert. Angel heeft geen probleem met eten en ze is klaar voor een goede start voor een frisse toekomst. Kom kennismaken; u bent welkom!

Heeft u interesse in één van de dieren maak dan een afspraak met Dierentehuis ‘t Schuthok. U bent welkom!

Laat meer zien
Back to top button