Lokaal nieuwsNieuws

Activiteiten bij de bibliotheek in Wieringerwerf

WIERINGERWERF – De bibliotheek is een belangrijke plek voor ontmoeting en training, waar inwoners op een laagdrempelige manier naartoe kunnen gaan. De bibliotheek biedt verschillende trainingen en cursussen aan op het gebied van taal en ontwikkeling.

Hulp bij digitaal
De bibliotheek biedt ook spreekuren en cursussen om je te helpen om beter en veiliger met je computer werken en om via internet overheidszaken te regelen.

Cursus Klik en Tik
Heb je weinig of geen ervaring met het gebruik van computers? Volg dan gratis ‘Klik & Tik’ in de bibliotheek. Je leert dan meer over het aan- en uitzetten van de computer, typen, het gebruik van e-mail en internet. Tijdens de cursus Klik & Tik het internet op, maak je kennis met verschillende leuke en handige websites en leer je stap voor stap hoe ze werken en wat je er zoal mee kunt. De cursus wordt gegeven op de computers van de bibliotheek.

Op 2 april begint de cursus ‘Toegang tot de digitale overheid’, waarin deelnemers leren hoe zij kunnen werken met hun DigiD op (overheids)websites. Ook start op 30 april de cursus Digivitaler, waarin je kennis maakt met de mogelijkheden van de digitale zorg, zoals beeldbellen met je arts of het online aanvragen van medicijnen. Voor meer informatie of aanmelden kun je terecht op www.kopgroepbibliotheken.nl. Ook kun je bellen met 0223 – 623859.

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)
Er zijn tegenwoordig steeds meer zaken van de overheid die je zelf via internet moet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van je rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. In de bibliotheek is een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Tijdens een gratis wekelijks spreekuur helpen vrijwilligers van Wonen Plus Welzijn je op weg.

Hulp bij taal
Je Nederlands verbeteren kan op allerlei manieren: door samen te praten, door te lezen of met een cursus. Het Taalhuis Hollands Kroon geeft gratis advies wat het beste bij je past. De Taalhuismedewerker neemt voor elke bezoeker tijd in een kennismakingsgesprek. Hierin wordt duidelijk wat iemand wil leren en welke manier het beste daarbij past. Dat kan bijvoorbeeld een taalmaatje zijn van Wonen Plus Welzijn, een Klik & Tik cursus in de bibliotheek of het volgen van een cursus bij Vonk. Ook als je iemand in uw omgeving kent die moeite heeft met lezen, schrijven of rekenen geeft het Taalhuis je graag advies. Het Taalhuis Hollands Kroon is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Hollands Kroon.

Openingstijden
Bibliotheek Wieringerwerf (de Cultuurschuur, Loggersplein 1)
Taalhuismedewerker aanwezig: woensdag van 14.00 uur – 17.00 uur
Informatiepunt Digitale Overheid: dinsdag 10.00 uur – 12.00 uur
Telefoonnummer: 0227-601728
Kijk voor meer informatie op www.kopgroepbibliotheken.nl

Laat meer zien
Back to top button