ExpositiesNieuws

Kunst & Kippesoep: Frits Hoitsema exposeert in Pension van Ewijcksluis

VAN EWIJCKSLUIS – Zondag 13 oktober is het weer Kunst & Kippesoep. Frits Hoitsema uit Almere zal deze maand de muren van Pension van Ewijcksluis versieren. De opening is rond 15:00 uur. De kippensoep zal rond 17:00 uur worden geserveerd.

Frits Hoitsema geboren in 1942 te Amsterdam is na een moeilijke schoolperiode in de zeevaart terecht gekomen. Na de hele wereld te zijn overgevaren ging hij opzoek naar werk wat beter bij hem paste. Werkzaam in een drukkerij ging hij in de avonduren naar de grafische school. Later werd dat
een cursus kunstschilderen aan de Volksuniversiteit in Amsterdam. Hier kreeg Frits les van Maarten Krabbé ( De vader van Jeroen Krabbé). De norse man gaf enkel commentaar maar Frits liet zich hierdoor niet stoppen, zijn scheppingsdrift was te groot.

Als adjunct directeur van het reprografisch centrum studeerde hij in de avonduren fotografie. Na deze periode is Frits werkzaam geweest in de fotografie/journalistiek. Toen hij in 2006 met pensioen ging herontdekte hij zijn liefde voor schilderen.
Qua technieken heeft Frits niet een bepaalde richting gekozen. In zijn werk kun je
de stromingen realistisch, surrealistisch, magisch realisme, kubisme, impressionisme, expressionisme maar ook abstract vinden. Het nadeel hieraan is dat zijn werken geen sterke overeenkomsten hebben. Maar het voordeel voor Frits is dat hij niet vast zit een bepaald richting en vrij is om te schilderen waar hij zin in heeft. Pension Ewijcksluis
is te vinden aan het Ewijckspad 1 in Ewijcksluis

Laat meer zien
Back to top button