Ingezonden brievenNieuws

Ingezonden brief: ‘Campus De Terp’

“Een volk dat leeft, bouwt aan zijn toekomst”

Ruim negentig jaar geleden zijn onze voorouders gestart met de ontwikkeling van de Wieringermeer met deze spreuk in hun achterhoofd. Er is veel tot stand gekomen, veelal met behulp van vrijwilligers. Een aantal vrijwilligers met deskundige en professionele ondersteuning hebben een prachtig plan ontwikkeld  met als naam “Campus De Terp”.

Een plan dat voorziet in de behoefde van de Wieringermeer. Sport, spel, onderwijs en recreatie dicht bij elkaar. Kinderen die niet meer het hele dorp door moeten om van school naar sport, spel en recreatie te kunnen. Veilige bereikbaarheid voor het brengen en halen van deze kinderen. Door een enkele bezwaarmaker zal deze ontwikkeling weer vertraging oplopen. Argumenten als het verwijderen van 141 bomen, klimaat en er zullen nog wel enkele niet steekhoudende argumenten ten grondslag liggen.

Weten deze enkele bezwaarmakers wel wat ze in de toekomst gaan missen. Voor deze 141 bomen komen er 200 terug. Tijdelijk zal het bos er misvormd uitzien. Echter over tien jaar staat er weer een prachtige bomen rij. Voor het klimaat, drie oude scholen verdwijnen, waar de energieprijzen nu al zwaar drukken, hopelijk heeft men een langlopend energiecontract, anders zullen wij als belastingbetalers daar weer aan mee moeten betalen.

Hetzelfde geldt voor het zwembad en de sporthal. Energieprijzen die niet meer te betalen zijn. Als we de tekorten niet ophoesten dan kunnen deze sportvoorzieningen niet open blijven. Met alle gevolgen van dien. Het klimaat is er juist bij gebaat dat er op korte termijn gestart gaat worden. Een energieneutraal “Campus De Terp”.

Wij hopen dat de bezwaarmakers de bril willen opzetten van onze voorouders, die een prachtige spreuk in hun achterhoofd meedroegen. Bij hen ging ook niet alles van een leien dakje, echter door hun doorzettingsvermogen is veel tot stand gekomen.

Wij hopen daarom ook dat ze zich verplaatsen in de vele vrijwilligers die met dit initiatief bezig zijn. Stel hen niet teleur. Kijk door een bredere bril, meer bomen, minder energieverbruik.

Luuk en Joke Stuveling
Bram en Corrie Hoogendoorn

 

 

Laat meer zien
Back to top button