GemeentenieuwsNieuws

Hollands Kroon neemt maatregelen tegen verspreiding coronavirus (Update 19 maart)

Update 19 maart:

  • Reizen met het OV verandert. Wat betekent dat voor u?
  • Hollands Kroon steunt ondernemers en zzp’ers
  • Noodopvang voor kinderen
  • Boodschap van de burgemeester

Reizen met het OV verandert. Wat betekent dat voor u?

De dienstregelingen van de NS en Connexxion worden met ingang van zaterdag 21 maart aangepast. Voor Connexxion geldt dat zij sinds vandaag al met een aangepaste dienstregeling rijden. De Buurtbussen rijden al sinds afgelopen maandag niet meer. De vrijwilligers die de buurtbussen besturen vallen bijna allemaal binnen de risicogroep en de buurtbussen zijn ook niet geschikt voor de extra maatregelen om de buschauffeurs te beschermen, zoals achterin in stappen.

De aanpassingen
De basisdienstregeling houdt in dat op ieder station in Nederland 1x per uur een trein in beide richtingen vertrekt. Voor Anna Paulowna betekent dit dat in plaats van 2x per uur er dus maar 1x per uur een trein naar Den Helder en een trein richting Alkmaar rijdt.
De NS adviseert u de reisplanner te raadplegen wanneer u met het openbaar vervoer moet reizen.

Connexxion en NS geven aan dat zij het erg belangrijk vinden dat mensen in de vitale sector nog steeds kunnen rekenen op het openbaar vervoer. Echter, er zijn onder de werknemers ook veel zieken. De vervoerders merken dat het een stuk rustiger is in de bussen en treinen omdat veel mensen thuiswerken. Daarom zijn er landelijk afspraken gemaakt met vervoerders om af te schalen in de dienstregeling, om de gezondheid van werknemers en reizigers te kunnen waarborgen.

Reisplanner NS met actuele informatie.

Reisplanner Connexxion met actuele tijden en informatie over de maatregelen.

Hollands Kroon steunt ondernemers en zzp’ers

We krijgen in deze dagen tal van telefoontjes van onze ondernemers. Afgaande op die berichten, weet u goed wat er allemaal aan regelingen beschikbaar is. Fijn! Op deze pagina vindt u ook alle links naar relevante websites.

Natuurlijk wil Hollands Kroon ook graag iets betekenen voor al die ondernemers en zelfstandigen. Daarom hebben wij besloten voorlopig niet te handhaven op de te betalen gemeentelijke belastingen van 2020 en gaan we tot 1 september geen aanmaningen en dwangbevelen verzenden. Daarmee willen we er zijn voor de zelfstandigen, ondernemers of anderen die door de problemen rond het coronavirus tijdelijk in financiële problemen komen.

U bent, zo proeven wij, ook benieuwd hoe de steunmaatregelen uitpakken voor u persoonlijk. Met die vragen helpen we u natuurlijk graag. We merken tegelijkertijd dat de behoefte aan een luisterend oor net zo groot is. Dat bieden we ook want we begrijpen de zorgen. Daarbij willen we u nog steeds vragen om eerst zoveel mogelijk online op te zoeken. Veel van uw vragen kunnen zo beantwoord worden. Dat helpt ons ook om de uitvoering zo goed mogelijk te organiseren.

Zo wordt een aantal regelingen die het kabinet nu heeft voorgesteld, uitgewerkt. Zoals de ‘Tijdelijke voorziening inkomensondersteuning voor ZZP’ers’, waarbij zelfstandigen voor een periode van drie maanden, via een versnelde procedure, aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Binnenkort, wij vermoeden begin volgende week, komt het aanvraagformulier beschikbaar. Wij melden het zodra dit het geval is en staan klaar om u te helpen.

Noodopvang voor kinderen

Het kabinet kondigde zondag 15 maart aan dat alle scholen en kinderopvang van 16 maart tot 6 april hun deuren moeten sluiten. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Voor kinderen van 0 tot 12 jaar waarvan de ouders cruciale beroepen uitoefenen is er wel noodopvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat de ouders kunnen blijven werken. Hierbij zijn ook ruimere openingstijden van de noodopvang mogelijk dan u gewend bent. Deze opvang is zonder extra kosten.

Ook kinderen van ouders met cruciale beroepen waarbij de opvang normaal gesproken in het netwerk wordt opgevangen (bijvoorbeeld door opa en oma) maar waarbij dit nu niet meer mogelijk is, kunnen terecht bij de noodopvang. Hiervoor kunt u onder andere rechtsreeks contact opnemen met Kappio of SKDH.

Lees het hele bericht hier verder: Noodopvang in Hollands Kroon.

Boodschap van de burgemeester

Ook voor de burgemeester zijn het bijzondere tijden. Voor een boodschap aan u, onze inwoners, pakte ze in haar werkkamer haar mobiele telefoon om het volgende bericht op te nemen

Laat meer zien
Back to top button