NatuurNieuws

En ons altijd weer boeit door Peter C. Meijer: ‘Zilvervisjes’

U zult ze ongetwijfeld wel eens gezien hebben. Insecten die met een noodgang zich kunnen verplaatsen. Ik heb ze af en toe gezien in de keuken, de badkamer of de garage. Daar zijn plekken waar ze kunnen schuilen en waar het vochtig is. Gisteren liep er weer één over de muur van de keuken. Ik ging snel mijn fototoestel halen en het lukte mij een redelijke foto te maken. Ze hebben uitsteeksels aan hun achterlijf. Daardoor horen ze tot de insectengroep ‘franjestaarten’.

Als het lukt naar het beestje te kijken, ziet u dat ze bestaan uit segmenten die glinsteren. Vandaar de naam ‘zilver’. Wie zoekt op Google ziet dat het aantal verwijzingen vooral naar het bestrijden van dit insect gaat. Een van de zaken die mij troffen was hoe ‘oma het visje bestrijdt’. Ik vond: ‘oma weet gelukkig wel hoe je zilvervisjes bestrijden kan. Probeer het zilvervisjes bestrijden eens met deze tips: Stop een aardappel in een plastic zakje en maak zo je eigen zilvervisjesval, waar zilvervisjes op af komen, maar niet meer uit kunnen. Leg her en der toiletblokjes neer waarvan je het cellofaan hebt opengesneden’(via Google).

Of dat noodzakelijk is, vraag ik mij af. Van een enkel insect zullen wij weinig last hebben. Het is toch ook een insect dat mij al lang heel erg boeit. De foto is van de auteur: Mossel Middenmeer 7 november 2020.

Foto: Peter C. Meijer

www.wierhaven.nl

Laat meer zien
Back to top button