NatuurNieuws

En ons altijd weer boeit door Peter C. Meijer: ‘Zwarte Ibis’ (115)

In WhatsApp op mijn Iphone heb ik diverse mensen en groepen staan met wie ik communiceer. Hoewel het niet altijd fijn is om op deze manier in contact te zijn. Het is zo afstandelijk. Mijn kleinkinderen vinden het heel gewoon en dat zal hun toekomst wel zijn.

Op vrijdag 18 maart kwam er een melding van een zwarte Ibis. De vogel was al de dag ervoor bij Vatrop waargenomen en zat nu bij Smerp. ’s Middags moest ik toch naar Wieringerwerf en dus ook maar even naar Wieringen. Bij de Zuiderhaven had Germen een Cetti’s zanger gezien en die wilde ik ook wel horen of zien. Heel even zong de vogel: één strofe. Dan via Den Oever en Oosterland over de Gemeenelandsweg. Daar stond Germen.

‘Ik weet waarvoor jij komt’ zei hij. Hij was net bij Smerp wezen zoeken en had de zwarte Ibis niet gevonden. ‘Ik kijk nog even bij Vatrop’, zie hij, want daar was de vogel gisteravond. Ik ging met hem mee. Prachtige wintertalingen waren de beloning. Dan maar langzaam verder over de Bierdijkerveldweg. Wat is Wieringen toch mooi.

’s Avonds appte Germen dat de Zwarte Ibis toch nog bij Smerp was gezien. Ik had dus niet op zijn mededeling af moeten gaan, maar zelf moeten gaan zoeken. Dat komt natuurlijk ook een beetje doordat ik deze Ibis al op mijn lijst voor Noord-Holland had staan en zelfs vorig jaar op Texel nog heb gezien. Mogelijk is het dezelfde vogel die nu naar Smerp is gekomen.

Leen Kuiper maakte een foto en stuurde die op. Wel bij Smerp en op 18 maart!

Foto: Leen Kuiper

 

 

Laat meer zien
Back to top button