NatuurNieuws

En ons altijd weer boeit door Peter C. Meijer: ‘Tuinvogeltelling’

Komend weekend organiseert Vogelbescherming Nederland weer de Nationale Tuinvogeltelling.Er is nu zelfs een web-app  MijnTuinvogeltelling  die u helpt de telling direct via uw telefoon in te sturen. Natuurlijk kan dit ook met behulp van uw computer, laptop of IPad. Als u niet beschikt over deze media en/of niemand heeft om u te helpen de gegevens in te sturen, dan wil ik u best helpen. Belt u mij dan: 0227-503559.

Doordat er zeer veel mensen in Nederland meedoen, kan er na een behoorlijk aantal jaren een idee komen over de stand van de tuinvogels in Nederland. In Middenmeer tel ik ook altijd op een gelegen moment. U hoeft maar een half uur te tellen. kijk voor meer informatie op: www.vogelbescherming.nl

In onze tuin gaat het om merels, huismussen, koolmezen en pimpelmezen. Ook komt er af en toe een winterkoning en een roodborst. Kauwen en eksters zijn meestal aanwezig, evenals het paartje Turkse tortels.
Het is altijd leuk om te doen. In een volgend bericht zal ik schrijven wat er dit keer in onze tuin in Middenmeer is gezien.

www.wierhaven.nl

Laat meer zien
Back to top button