NatuurNieuws

En ons altijd weer boeit door Peter C. Meijer: ‘Meldingen’ (106)

Afgelopen week kreeg ik een foto van de heer Laponder uit Middenmeer. Hij wandelt graag en komt zo ook in het Briekse Bosje. Daar wees iemand hem op prachtige???

Uiteraard wilde hij wel weten wat er te zien is. Laurens van der Vaart wist het antwoord. Op de foto waren rode kelkzwammen te zien. Laurens had hier al eens melding van gemaakt in zijn rubriek ‘Waarnemingen’. Helaas is deze rubriek samen met de Wieringermeerbode verdwenen.

Deze zwammetjes groeien op voedselrijke grond en die is er langs de Cultuurweg te vinden. Nog altijd zijn er akkers waar voedsel op verbouwd wordt. De voormalige eigenaar van boerderij Fletum zou dit zeker waarderen. Ik heb het over Sicco Mansholt.

U weet dat ik heel lang een ‘lister was’. Iemand dit goed bijhoudt welke vogelsoorten hij/zij per maand of per jaar ziet. In januari is het doel van de listers om honderd soorten te zien. Daar hoef ik op dit moment niet aan te denken. Een vogelkennis van mij meldde deze weer dat hij de honderd soorten al gepasseerd was. Zelf was ik blij met twee nieuwe maandsoorten: de blauwe reiger die de Medemblikkerweg overvloog en de zwarte kraai bij de Schagerweg.

Komend weekend is de landelijke tuinvogeltelling. Kijkt u maar op de website van Vogelbescherming Nederland. Ik doe natuurlijk mee. Het is altijd interessant te weten wat er in onze omgeving wordt gezien. Vanaf vrijdag mag u tellen. Op zondag is de laatste dag.

Succes

Foto: Marcel Laponder
Laat meer zien
Back to top button