NatuurNieuws

En ons altijd weer boeit door Peter C. Meijer: ‘De scholen zijn weer begonnen’ (189)

Voor mij is dit altijd een moment van herinnering. Er zijn enkele onderwijsmensen die van grote betekenis in mijn leven zijn geweest. Allereerst meester de Boer. Hij werd mijn meester in de tweede en derde klas van de lagere school. Dat was de Franciscus van Salesschool in de Indische Buurt in Amsterdam. Hij was mijn inspirator om later naar de Kweekschool te gaan en onderwijzer te worden.

Op de Kweekschool Magister Vocat (De meester roept) werd Broeder Theowald van Leeuwen mijn grote voorbeeld om kinderen en volwassenen te interesseren voor het leven om ons heen. Dat ik deze serie columns schrijf heeft zeker te maken met zijn enthousiasme. Leer ze reële kennis van de wereld om hen heen en ga weg van de feitenkennis die wel handig is om de Slimste Mens te winnen, maar weinig inzicht geeft. Ik besef dat ik de herinnering aan de Broeder al eens in aflevering 146 heb genoemd. Mooie herinneringen kunnen wat mij betreft best nog eens. De biodiversiteit staat onder grote druk en daarom is het goed dit nog eens te benadrukken. De ecologische tuin in Middenmeer, waar ik het ook al eerder over gehad heb, is nog altijd een ramp wat onderhoud betreft. Ik heb dit in het Raadscafé weer aan de orde gesteld. Dit jaar vier ik mijn zorg daarvoor voor het tiende jaar!!! Ik stuurde 237 foto’s verdeeld over die jaren en 59 mailtjes met mijn zorgen en suggesties.

Op het raam in de huiskamer aan de buitenkant zat een prachtige langpootmug. Ik schreef er vorig jaar over in de genoemde aflevering. Kort nadat ik de foto had genomen, zag ik dat de langpootmug verstrikt raakte in een spinnenweb en werd leeggezogen door de eigenaar van het web.

De foto is van de auteur gemaakt in Middenmeer op 12 september 2023.

Foto: Peter C. Meijer

 

Laat meer zien
Back to top button