NatuurNieuws

En ons altijd weer boeit door Peter C. Meijer: ‘Achter de geraniums’ (125)

‘Wat ga je doen na jouw tijd als lid van de Raad?, was een terugkerende vraag? Mijn antwoord was steevast: ‘Ik wil gewoon eens even niets.’ Na 16 maart dit jaar begon die periode. Tot bijna eind mei was er weinig tijd om even niets te doen. Die tijd is nu gekomen, want er zijn nauwelijks afspraken de komende weken.

Zoals u weet schrijf ik met veel plezier over de situatie van de natuur in onze straat. Over het probleem met de Buxusmot heb al eens melding gedaan (aflevering 09 2020). De Buxushaag in mijn voortuin laat steeds meer zien dat de rupsen zich enorm tegoed doen aan de blaadjes van de haag.

Dit totdat er in mei eieren gelegd werden door de vogels die ik af en toe beschreven heb. De Kool- en Pimpelmezen, de Eksters, de Merels, Huismussen en de Kauwtjes. Zij hebben voedsel nodig voor hun jongen. In de aanvangsfase van hun net uit het ei gekropen jongen hebben deze om te groeien eiwit nodig. En zie de heg in mijn voortuin blijkt een ‘snoeptuin’ te zijn vergelijkbaar met Luilekkerland. Dagelijks komen de genoemde vogelsoorten rupsen of insecten zoeken op de heg. En mocht u denken dat deze vogelaar nu eindelijk achter de geraniums zit, dan heeft u gelijk, hoewel…er staan geen geraniums op onze vensterbank.

Ik kijk naar de ‘voedertafel’ van dit moment en geniet.

Foto: Peter C. Meijer

De foto is genomen door de auteur  van dit stukje: 30 mei 2022.

 

Laat meer zien
Back to top button