Agrarisch nieuwsBedrijvennieuwsNieuws

WM-Techniek / Gercon Techniek tandem voor groene toekomst

MIDDENMEER – Ruim een jaar geleden bundelden de kwaliteitsbedrijven WM-Techniek BV en Gercon Techniek BV hun krachten. Veel tijd ging er niet zitten in de verhuizing. De beide eigenaren kenden elkaar en elkaars bedrijfsvoering al goed. Bovendien waren het al “buren” aan de Industrieweg te Middenmeer en zagen ze dat de bedrijven elkaar goed konden aanvullen.

Jesse Wolters, eigenaar van WM-Techniek vertelt: ‘Het label “Gercon” is blijven bestaan en opereert vanuit WM-Techniek. Gerco Doppenberg is het aanspreekpunt voor de landbouwsector. Gercon Techniek heeft een indrukwekkende geschiedenis in het maken van kwalitatief hoogwaardige landbouwmachines. WM-Techniek is een strak georganiseerd metaalbewerkingsbedrijf, gespecialiseerd in plaat- en buislaserwerk en constructiewerk. Zowel enkelstuks als grote- en middelgrote series zijn mogelijk. Daarnaast hebben wij vorig jaar onze 2.5D koker- en buizensnijder vervangen voor een nieuwe machine. Ontwikkelen, tekenen en maken van eenvoudige tot complexe oplossingen, wij ondersteunen de klant bij de verschillende fases van het maken van constructies, machines en producten”.

Electrische selectiewagens en kistendraaiers
Gerco vertelt enthousiast: ‘Onze elektrische selectiewagens, voortgekomen uit 10 jaar innovatie bij Gercon Techniek, belichamen de toekomst van autonoom boeren. Onze volledig autonome wagens rijden binnenkort langs geprogrammeerde GPS-lijnen, waardoor efficiëntie en precisie hand in hand gaan. Deze zelfsturende voertuigen zijn de basis voor onze elektrische schoffelmachines. Dankzij ons GPS-systeem gaat dit volledig autonoom’. Gerco vervolgt: ‘Het basisvoertuig rijdt op twee elektrisch aangedreven 15 centimeter brede rubberen rupsbanden. Door de regelbare snelheid van deze rupsen wordt het voertuig gestuurd. Dit heeft een positief effect op het energieverbruik en vermindert de belasting van de constructie’.

Jesse vat samen: ‘Elke agrariër denkt na over een toekomst van efficiëntie, precisie en groen boeren. Wij staan voor u klaar en denken mee. Ontdek onze innovatieve elektrische wagens voor een verbeterde landbouwervaring! Zo richten wij ons ook doorlopend op de vervaardiging van geavanceerde kistendraaiers, bedoeld voor zowel nationale als internationale klanten. Onze kistendraaiers zijn specifiek ontworpen om moeiteloos producten te lossen in een bunker met een afvoerband, dankzij een intuïtieve bedieningsinterface en een handige afstandsbediening. Met geautomatiseerde terugdraaifuncties en automatische kistafvoer vereenvoudigen onze kistendraaiers het proces aanzienlijk. Bovendien kunnen onze systemen indien gewenst ook automatisch kisten aanvoeren’.

Gerco tot besluit: ‘Ontdek de impact van onze kistendraaiers op het laden, lossen en verplaatsen van producten. Ze optimaliseren uw productiviteit en verbeteren de efficiëntie van uw operationele processen aanzienlijk!’ Neem voor meer informatie contact op met Jesse of Gerco, tel 0227-860997 of mail naar: info@wm-techniek.nl

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button