GeschiedenisRadio

Radio: ‘In gesprek met Jan Rustenburg (19 april 2003)’

WIERINGERMEER – In Middenmeer was jarenlang de studio van de Omroepverenging Wieringermeer, later bekend als Radio Wieringermeer, gevestigd aan de Havenkade 2b. Door de jaren heen is er in de twee portacabins waar de studio van het radiostation in gevestigd was een stukje geschiedenis geschreven. Met programma’s als In gesprek met, waar een bekende Wieringermeerder werd geïnterviewd, en programma’s als het Politiekcafé, het West-Friese Efkies moôi anzitte en het kritische programma polderpraat werd, ongemerkt, een tijdsbeeld geschetst van de Wieringermeer op dat moment. Een groot deel van het audioarchief van Radio Wieringermeer is in eigendom
van de Stichting Meerpeen. De komende tijd zullen er vanuit dit archief enkele programma’s worden gedeeld via de website van De Meerpeen en in het Meerpeen Magazine.

Het eerste programma dat we zullen delen is een uitzending van ‘In gesprek met…’. Het programma werd uitgezonden op 19 april 2003 met als gast Jan Rustenburg. Wie kent hem niet? Geboren in Opperdoes en daarna een bekend gezicht geworden in de Wieringermeer. Een man met het hart op de tong. Velen kennen Jan van zijn bedrijf op de Schelphorst, waar hij handelde in compressoren en aanverwante artikelen voor de agrarische sector en industrie. Daarnaast boerde Jan ook nog in de tulpen. Kortom een interessante Wieringermeerder die een uur lang met presentator Rieks Bügel in gesprek ging.

Laat meer zien
Back to top button