KorfbalNieuwsSport

Winst voor Vido tegen Blauw wit

WIERINGERWERF – Terugkijkend op een prachtige instuif op woensdag 4 maart stond op zaterdag 7 maart de competitiewedstrijd van de E1 tegen Blauw Wit uit Amsterdam op het programma. Om 9.00 was de aanvang dus voor acht uur vertrok de delegatie uit Wieringerwerf. Helaas kon er deze dag geen beroep gedaan worden op Tristan Struik en Vicky Zhu dus ging er een viertal naar de hoofdstad.

Thuis werd van deze ploeg dik gewonnen en Vido was aan de stand toch wel verplicht om de punten uit Amsterdam mee naar het noorden te nemen. Maar zoals altijd elke wedstrijd begint weer met 0-0 dus het viertal kon aan de bak. Al snel in de wedstrijd bleek Vido de betere ploeg en kwam ook op voorsprong door Joost Gouwenberg. De passing in het begin was niet zorgvuldig waardoor Blauw Wit een aantal kansen kon creëren en zo werd het ook 1-1. Door de jarige Floor Schellevis en andermaal Joost Gouwenberg werd het 3-1 voor Vido. Het werd 2-3, maar voor rust werd Joost Gouwenberg goed voor de korf vrijgespeeld en gingen we de rust in met een 5-2 voorsprong.

Na rust direct in de eerste aanval wist Emma Gouwenberg de korf te vinden en breidde de voorsprong uit. Floor Schellevis scoorde de 7-2 via een mooi kansje onder de korf. Vido bleef meer kansen creëren en wist de vrijstaande spelers beter de bereiken dan Blauw Wit.  Het werd 3-8 door Joost Gouwenberg, daarna 4-8 en door Floor Schellevis en Joost Gouwenberg 4-10. Blauw Wit wist nog 1x te scoren en door twee treffers van Joost Gouwenberg werd het uiteindelijk 12-6 voor Vido.
Doelpunten in de wedstrijd voor Vido werden gemaakt door Joost Gouwenberg (7x), Floor Schellevis (4x) en Emma Gouwenberg. Ook de strafworpenserie werd gewonnen; dit met 3-2 hier scoorden Emma Gouwenberg 2x en Joost Gouwenberg. Een prachtig resultaat waar het viertal van Vido hard gewerkt had en na de wedstrijd op een lekkere traktatie van de jarige job werd getrakteerd.