KorfbalNieuwsSport

Winst bij Korfbalvereniging Vido

WIERINGERWERF – Op zaterdag 3 oktober stonden de wedstrijden Sporting Andijk E2 tegen Vido E1 op het en DSO D2 tegen Vido D1 op het programma bij korfbalvereniging Vido. Na 3 wedstrijden thuis op rij mocht er nu weer worden afgereisd. Om 9.00 uur mochten de D’s de speeldag voor Vido beginnen in Alkmaar.

De thuiswedstrijd kwam Vido met 7 spelers uit en helaas was het deze zaterdag ook het geval. DSO speelde hier dit keer beter op in en het was lastig voor de verdediging van Vido om de bal te onderscheppen. De verdediging kon dan ook niet voorkomen dat DSO de eerste treffer maakte. Het duurde niet lang voordat de 1-1 op het scorebord kwam te staan door een mooi kansje onder de korf welke benut werd door Floor Schellevis. Na de vakwissel was eerst DSO die scoorde, maar vlak daarna was het Joost Gouwenberg die en de gelijkmaker en voor de voorsprong zorgde; 3-2 voor Vido. Ondanks dat dit vak met 3 van Vido tegen 4 van DSO speelde werd toch met regelmaat de vrije man gevonden en kon met rust met voorsprong de kleedkamer worden opgezocht.

In de rust werd gehamerd op het snel schakelen van de verdediging naar de aanval en het vlot overspelen. Hier had Vido moeite mee waardoor er relatief veel balverlies was. In de tweede helft ging dit wel beter, maar bleef het lastig om goed de bal op te brengen. DSO maakte de gelijkmaker en weerom Floor Schellevis zorgde voor een mooi doelpunt voor de voorsprong; 4-3 voor Vido. In het laatste gedeelte bleef het erg spannend en ging de bal over en weer en werd het toch weer gelijk. Met nog een vijftal de minuten op de klok was het Joost Gouwenberg welke een strafworp mee kreeg door een overtreding van zijn heer. De regel is nu dat degene die de overtreding meekrijgt ook de strafworp moet nemen. Joost Gouwenberg nam de strafworp vlekkeloos en zorgde voor 5-4 voorsprong. Nog een paar spannende minuten duurde de wedstrijd, maar de 7 van Vido wisten heel knap de overwinning te pakken. Met nog 1 wedstrijd te gaan neemt Vido een knappe gedeelde 2e plaats in. Over twee weken mag dit team tegen ZKV spelen, op deze dag mag er gestreden worden wie tweede gaat worden in de poule.

Om 11.00 mochten de E pupillen tegen Sporting Andijk spelen in Andijk. Met 5 spelers reisden de E’tjes af en mochten het opnemen tegen meiden uit Andijk. In de wedstrijd zijn er altijd 2 jongens en 2 meisjes per team, dus bij de tegenpartij speelde er 2 meisjes als jongen herkenbaar aan een hesje.

De geelblauwen begonnen de wedstrijd goed en al vrij snel in de wedstrijd zorgde Thijmen Roelofsen voor de 1-0. Vido was de betere partij, maar had erg veel moeite om de vele kansen welke zij kregen te verzilveren in een een doelpunt. De rust werd dan ook ingegaan met maar een 1-0 voorsprong. De tweede helft gaf eenzelfde beeld als de eerste; veel kansen voor Vido maar nog geen doelpunten. In de thuiswedstrijd werd het verschil gemaakt in het laatste kwart van de wedstrijd; nu was er echt wel overwicht maar kwam dit nog niet in uiting in de score. Ook nu viel de echte beslissing in het laatste gedeelte. Met nog een aantal minuten op de klok wisten Jens Schuijt en nogmaals Thijmen Roelofsen de korf te vinden en werd de einduitslag een 3-0 overwinning voor Vido.

De strafworpenserie werd ook gewonnen; 5-1 (doelpunten werden gemaakt door: Joelle van Wordragen 2x, Sterre Koopman 2x en Zilvan Koopman). Een goede zaterdag was het weer voor Vido. Volgende week spelen alleen de E-pupillen een wedstrijd. Dit is voor hen de laatste van deze najaarscompetitie. Aanstaande woensdag wordt er nog buiten getraind en in de week van de herfstvakantie is er geen trainen. Na de herfstvakantie wordt er weer in de sporthal getraind.