KorfbalNieuwsSport

Weer een goed weekend voor Vido

WIERINGERWERF – Zaterdag 19 september stonden de wedstrijden Vido E1 tegen Apollo E2 en Vido D1 tegen ZKV D1 op het programma. De E’tjes begonnen deze korfbalzaterdag met een compleet team; Sterre Koopman, Joëlle van Wordragen, Zilvan Koopman, Jens Schuijt, Rik Schadee en Thijmen Roelofsen stonden even voor 10 uur klaar.

Vido kwam goed uit de startblokken want het eerste schot binnen de minuut was raak; 1-0 voor Vido door Sterre Koopman. Het eerste kwart ging gelijk op en er waren meerdere mooie aanvallen aan beide kanten. Apollo maakte in het eerste kwart 1-1, maar Joelle van Wordragen zorgde in het tweede kwart voor een snelle voorsprong; 2-1. Zilvan Koopman wist voor de rust nog te scoren en de limonade werd opgezocht met een 3-1 voorsprong.

Na rust was Vido de betere partij; zeker in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Veel kansen werden gecreëerd en Rik Schadee en Zilvan Koopman wisten uit deze kansen te scoren en de einduitslag op 5-1 te zetten. Een mooie en verdiende overwinning. De strafworpen na de wedstrijd werd een gelijk spel; 2-2 (doelpunten aan Vido-zijde Joëlle van Wordragen en Jens Schuijt).

Om 11.00 uur mochten de D pupillen aanvangen tegen de ZKV uit de Zaanstreek. Ook dit team was voltallig en de volgende spelers kwamen in actie: Vicky Zhu, Floor Schellevis, Julia van er Meer, Sabrin Jewal, Emma Gouwenberg, Tristan Struik, Lennart Hoekenga, Roan Stokkink en Joost Gouwenberg.

Als snel na het beginsignaal bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren en het een spannende wedstrijd zou gaan worden. ZKV zorgde voor de openingstreffer. Vido creëerde wel veel kansen maar was ongelukkig in de afronding. Na de vak wissel na 12,5 minuten zorgde Joost Gouwenberg met een afstandsschot voor de gelijkmaker. Vlak daarna was het nogmaals Joost Gouwenberg die voor de voorsprong zorgde. Het werd 2-2, maar door 2 doelpunten van Joost werd de rust ingegaan met een 4-2 voorsprong.

Na rust had een aantal wissels plaats gevonden wat resulteerde dat het overspelen aan Vido zijde wat moeizamer ging, maar de inzet was er zeker en er werd hard voor elkaar gewerkt. Na rust werd het 4-3. Julia van der Meer en Floor Schellevis zorgden voor een ruimere voorsprong door beiden te scoren; 6-3 voor Vido. Toen brak er een zeer spannende fase aan want ZKV wist twee keer vrij snel achter elkaar te scoren en het verschil was weer 1 punt. Door een verf afstandsschot van  Emma Gouwenberg welke goed vrij werd gespeeld was het verschil weer 2; 7-5. Het verschil werd weer 1 punt en wederom was het Emma Gouwenberg die zorgde voor wat lucht; 8-6. Met nog een kleine 5 minuten op de klok was het weer ZKV die voor de aansluittreffer zorgde. ZKV creëerde op dat moment meerdere kansen, maar gelukkig voor Vido vielen deze schoten niet door de korf. Met nog een paar minuten zorgden  Joost en Emma  Gouwenberg dat de winst binnen gehaald werd. De einduitslag van deze spannende pot werd 10-7 in het voordeel van Vido. Hard gestreden met een prachtig resultaat.

Volgende week staan er wederom twee thuiswedstrijden op het programma; de E1 mag de return tegen Celeritas spelen en de D1 de return tegen Furore. Beide teams hebben de heenwedstrijd verloren; hopelijk kunnen ze de lijn van vandaag doortrekken.