NieuwsSportVoetbal

Wedstrijdverslag CVW vr 1 – Beemster vr 1

SLOOTDORP – Na een week vol regen en een afgelaste training op donderdag, ging de wedstrijd wel door. Op een nat, winderig en stil complex van SV Beemster was de aftrap om 10.30 uur. Erg vroeg als je gewend bent om ergens in de middag te spelen.

Wieringermeer startte met 15 fitte speelster aan de wedstrijd. De wedstrijd was lang in evenwicht en Wieringermeer had het beste van het spel. Met een Lucy Schuring op het middenveld was er veel rust en ging de bal mooi heen en weer met zo af en toe een mooie steekpass op de spitsen Cyanne van Leuveren en Joreen Hoekstra. Dit resulteerde in enkele kansen maar geen doelpunten. Dit werd ook voorkomen door een sterk spelende keepster van SV Beemster. Hierna kwam SV Beemster beter in het spel wat de 1-0 opleverende. Een mooie steekpass op de linksbuiten die scherp stond en scoorde.

Na de rust ging het spel erg gelijk op met de meeste kansen voor Wieringermeer. Na de snelle counter van SV Beemster kwamen ze zelfs op de 2-0 voorsprong. Hierna gingen de remmen los bij Wieringermeer, er werd gestreden om elke meter en vroeg druk gezet. Deze inzet werd beloond door de 2-1 van Gerritje Bakker. Na een tactische omzetting ging Wieringermeer 3-4-3 spelen, nog meer druk erop. SV Beemster kwam onder druk te staan maar bezweek niet ondanks dat dat Wieringermeer soms dicht bij de 2-2 was.

Op 17 oktober zijn de vrouwen vrij. Maar op 24 oktober mogen ze thuis om 14.30 uur tegen Geuzen Middenmeer spelen.