NieuwsSportVoetbal

Wedstrijdverslag Alcmaria Victrix 1- Wieringermeer 1 (1-2)

SLOOTDORP – Na al het mooie weer van de afgelopen weken was het nu eens tijd voor een wedstrijd in de regen. Alkmaria staat te boek als een zware tegenstander voor Wieringermeer en in hun voorbereiding hebben ze al bewezen dat ze in goede staat zijn. Wieringermeer begon daarom flink defensief maar opportunistisch aan de wedstrijd, en dat wierp al snel zijn vruchten af. Ondanks het vele balbezit van Alcmaria werd een diepe bal van Wieringermeer verkeerd ingeschat waar Sander Veenstra schitterend gebruik van maakte. Hij schoot de bal van enige afstand behendig over de keeper, 0-1.

Daarna werd er door beide partijen wat harder gespeeld wat uiteindelijk leidde tot een rode kaart voor een middenvelder van de thuisploeg voor natrappen. Het balbezit en de druk bleef, echter zonder vele echte kansen tot dat vlak voor rust een klutsbal niet goed weggewerkt kon worden en via via in het net belandde, 1-1. De tweede helft bleef het ondanks de 10 man van Alcmaria grotendeels hetzelfde beeld. Alleen in de slotfase had Wieringermeer wat echte kansen hetgeen ruim in de blessure tijd tot uiting kwam. Op een drukke 16 meter lijn kon Pilip Pietrusa de bal richting Thijs Boersma tikken die hem handig over de keeper heen wist te loppen,1-2. Een zwaar bevochten overwinning voor Wieringermeer bij het sterker geachte Alcmaria.