NieuwsPaardensportSport

Vier Wieringermeerruiters geselecteerd voor NK dressuur

MIDDENMEER – Op zaterdag 1 en zondag 2 februari zijn tijdens de Regio Kampioenschappen Pony Dressuur vier ruiters van de organiserende vereniging Wieringermeerruiters geselecteerd voor het NK Dressuur in Ermelo. Het was een spannende strijd waarbij maar liefst 140 combinaties uit Noord Holland gedurende twee dagen streden om het kampioenschap. De vereniging in Middenmeer heeft zich het hele weekend lang van haar beste kant kunnen laten zien met het verschaffen van accommodatie voor deze prestigieuze wedstrijden.

Tijdens de kampioenschappen werd bekend dat de volgende vier combinaties van de Wieringermeerruiters uit mogen komen op het NK Pony Dressuur in Ermelo in maart 2020: Ines Veldboer komt met haar pony Hoge Linthorst Eyecatcher uit in de Klasse M1, categorie DE Maud Heida komt met haar pony Eikenhorst’s Perry uit in de Klasse L2, categorie DE Jarissa Steenwijk komt met haar pony Orano uit in de Klasse L1, categorie E Lindsey Wiegersma komt met haar pony Tommy uit in de Klasse B, categorie AB.

Naast deze veelbelovende resultaten in de regiokampioenschappen werd dit moment door de KNHS aangegrepen om Joanne Neidhöfer uit Den Oever, ook lid van de Wieringermeerruiters, een KNHS Ruiterster te overhandigen. Deze onderscheiding is gereserveerd voor veelzijdige ruiters die uitzonderlijke prestaties laten zien in diverse disciplines. Joanne heeft zelf drie pony’s opgeleid tot Klasse Z in meerdere disciplines, wat haar dit bijzondere compliment van de KNHS opleverde.

LRPC Wieringermeerruiters is een actieve rijvereniging, aangesloten bij de KNHS, waar verschillende disciplines van de paardensport worden beoefend. Er zijn dressuur- en springlessen voor paarden en ponyruiters en er is menles voor de leden die aangespannen rijden. Er worden veel wedstrijden georganiseerd waaronder ook de selectiewedstrijden voor Jumping Amsterdam, de regiokampioenschappen voor ponydressuur Noord Holland, indoor- en outdoor eventingwedstrijden. Voor meer informatie over de vereniging kan gekeken worden op www.wieringermeerruiters.nl

Laat meer zien
Back to top button