KorfbalNieuwsSport

Vido wint niet van koplopers

WIERINGERWERF – Zaterdag 26 september stonden de wedstrijden Vido E1-Celeritas E1 en Vido D1 – Furore D2 op het programma. Beide teams van Vido stonden voor aanvang van deze wedstrijd op een keurige tweede plek en beide teams moesten het opnemen tegen de koploper.

Allereerst mochten de E’tjes de korfbalzaterdag beginnen. De uitwedstrijd tegen Celeritas was verloren met 7-0 en dat kwam toen met name door het lengte overwicht aan de kant van de Alkmaarders. Ook nu waren de meeste kinderen een stuk groter, maar Vido was hier beter tegen opgewassen. Tijdens de training is hier op geoefend om uit te stappen met gooien en niet over de speler heen te willen gooien; dit werd terug gezien in de wedstrijd. Het overspelen ging steeds beter en de vrije man/vrouw werd goed gezocht. Het was Sterre Koopman die de 1-0 op het scorebord zette en na de korte rust was het Jens Schuijt met een ver afstandsschot. De rust werd ingegaan met een mooie 2-0 voorsprong. In de rust werd aangegeven meer te spelen dat er een aangeef onder de korf werd neergezet. Na rust werd dit goed gedaan en kwam een aantal mooie kansen, maar helaas zonder doelpunten. Tot nu toe was Vido de betere van de twee, maar in het laatste kwart ging het anders. Alle lange spelers aan Celeritas kant stonden in het veld en hierdoor werd het een stuk lastiger om over te gooien en daarbij zakte de concentratie ook wat in. Hier profiteerde Celeritas van en wist in het laatste kwart van 2-2 naar 5-2 uit te lopen; de wedstrijd voor Vido duurde net 10 minuten te lang. Gezien de uitslag van de vorige keer en hoe Vido nu speelde hebben de E’tjes het prima gedaan en gaan ze vol goede moed volgende week naar Heerhugowaard. De strafworpenserie werd gewonnen met 5-1; doelpunten Sterre Koopman (2x), Jens Schuijt, Zilvan Koopman en Rik Schadee.

Ook de D-pupillen moesten tegen de koploper. De uitwedstrijd werd verloren met 5-1; vandaag nieuwe ronde nieuwe kansen. Vido nam rond 11.00 uur de bal uit na het beginsignaal van de scheidsrechter. Furore was fel op de bal en maakte het Vido erg lastig bij het overspelen naar elkaar. De uitwedstrijd maakte ook dit het verschil tussen de ploegen en Vido had het hier wederom moeilijk mee. Het was dan ook Furore welke het eerste doelpunt in deze wedstrijd maakte. Het was Tristan Struik die met een mooi afstandsschot voor de gelijkmaker zorgde. Voor rust werd het nog 3-1 voor Furore. In de rust werd aangegeven dat Vido feller en agressiever moest gaan spelen om het samenspel makkelijker te gaan maken. Dit werd in de tweede helft opgepakt, maar Vido kon niet voorkomen dat het 5-1 werd. Het laatste kwart van de wedstrijd kwam Vido echt op stoom en speelde vrijer en opener waardoor er meer kansen ontstonden. Het was 2x Joost Gouwenberg die de eindstand naar 3-5 bracht. Waar de wedstrijd bij de E net even te lang duurde was deze voor de D net even te kort.
Volgende week staan er twee uitwedstrijden op het programma. De E mag dus naar Heerhugowaard tegen Apollo spelen en de D mag naar Alkmaar tegen DSO.